چه کسانی باید پروتئین بیشتری مصرف نمایند؟
به گزارش کی آنلاین، اگر شما بتوانید پروتئین مورد احتیاج بدن تان را به صورت ترکیبی تامین کنید، بیشترین سود را به بدن تان رسانده اید؛ مثلا برای دریافت 50 گرم پروتئین ترکیبی می توانید روزی21 گرم مرغ، 2 عدد تخم مرغ، 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی و 8 گرم ماست را در وعده های مختلف غذایی مصرف کنید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت چهار گروه احتیاج بیشتری به مصرف پروتئین دارند که شامل افراد زیر هستند:
بدن سازان: شما به عنوان یک ورزشکار ممکن است طی تعریق شدید، صدمات شدید، صدمات خفیف مکرر مانند کشیدگی عضلانی، پیچ خوردگی و التهاب ها و بعلاوه فشار فیزیولوژیک دچار اتلاف پروتئین بیشتری از بدن تان شوید. اگر به منظور پرورش عضلات به کار با وزنه روی آورده اید، احتیاج بیشتری به مصرف پروتئین خواهید داشت. پروتئین ها مسئول تامین 5 تا 15 درصد انرژی مورد احتیاج برای این گونه ورزش ها هستند. ورزشکاران استقامتی می توانند از مقادیر بالایی پروتئین تا حد 1.5 تا 2 گرم در هر کیلوگرم وزن بدن استفاده نمایند.
افرادی که مستعد افزایش وزن هستند: مصرف مقادیر بالای پروتئین فرایند هضم آن را کند می نماید و همین احساس سیری را در فرد طولانی تر خواهد نمود و تثبیت قند خون را به همراه خواهد داشت. این روند برای کسانی که قصد دارند وزن کم نمایند، مفید است. در طول برنامه کاهش وزن، مصرف پروتئین منجر به کاهش از دست دادن توده عضلانی نیز می گردد. حبوبات منبع بسیار خوبی از پروتئین برای کسانی هستند که چاق اند و قصد کاهش وزن دارند. خوردن روزانه یک وعده لوبیا یا نخود، عدس، نخود فرنگی و ... احساس سیری را افزایش می دهد و به طور بالقوه کنترل نماینده وزن است.
افرادی که قند و چربی بالاتری مصرف می نمایند: آنالیز ها نشان داده افرادی که بیشتر حجم رژیم غذایی شان شامل نان، ماکارونی و بسته های شیرین میان وعده است، می توانند از مقادیر بیشتر پروتئین بهره ببرند و از مقدار مصرف شکر و کربوهیدرات های ساده بکاهند. مصرف بالاتر پروتئین به علاوه کربوهیدرات های سالم و پیچیده در این افراد مساوی است با جلوگیری از بیماری های قلب، کاهش فشار خون و کاهش سطح ال دی ال یا همان کلسترول مضر.
افراد میانسال: بعد از سنین 50 سالگی، گرفتن مقادیر بیشتری پروتئین برای جلوگیری از کاهش توده عضلانی مفید و البته اجتناب ناپذیر است. افراد مسن در معرض از دست دادن تدریجی توده عضلانی بدون چربی هستند. البته به این افراد توصیه نمی گردد که مقدار مصرف گوشت قرمز، محصولات لبنی، تخم مرغ و دیگر محصولاتی که چربی های اشباع دارند را بالا ببرند، بلکه این افراد می توانند از راه مصرف لوبیا، دانه ها، غلات کامل، آجیل و ماهی پروتئین بیشتری را وارد رژیم غذایی خود نمایند.
منبع: فرارو