بعد از مسکن، ورود فروشگاه های زنجیره ای خارجی به کشور؟

به گزارش کی آنلاین، خبرنگاران - رشد قارچ گونه فروشگاه های زنجیرهای موجب اختلال درروند خرده فروشی و کاهش سهم اصناف از بازار شده است از طرفی جذابیت و طراحی به روز این فروشگاه ها در کنار لذت خرید کلی، راحت، و یک جا خریداران را چنان غرق لذت و آرامش می نماید که دیگر توجهی به تخفیفات غیرواقعی و تمایلی به مقایسه قیمت ها ندارند.

بعد از مسکن، ورود فروشگاه های زنجیره ای خارجی به کشور؟

به گزارش خبرنگاران روزنامه اقتصاد سرآمد در گزارشی مربوط به فروشگاه های زنجیره ای اشاراتی به ورود فروشگاه های زنجیره های خارجی به کشور نموده و آورده است: بازگشایی فروشگاه های زنجیره ای پدیده ای است که در چند سال اخیر تحولی قابل توجه در رویه خرید مردم کشور ایجاد نموده است که با توجه به رشد فناوری و الزام به گذشت از عرضه و توزیع کالا به صورت سنتی وجود این فروشگاه ها را می توان نقطه عطفی در سوق کسب وکارها به سمت فروش مدرن و به روز دانست. اما عواقب و مسائل احتاقتصادی رشد قارچ گونه این فروشگاه ها شاید به علت راحتی و جذابیت های که برای خریداران ایجاد نموده مورد توجه قرار نگرفنه است در ضمنً باید توجه کرد که افزایش بی رویه این نوع فروشگاه ها به خصوص در شهرستان های کوچک موجب اختلال درروند خرده فروشی و کاهش سهم اصناف از بازار شده است. اما با توجه به ضرورت حمایت از فراوری که صنوف نیز بخشی از ان هستند، باید به کسانی که خرده فروش هستند نیز توجه گردد.

گشایش هر فروشگاه زنجیره ای ممکن است کار ده ها صنف کوچک را به تعطیلی بکشاند و درنتیجه صدها فرصت شغلی از دست برود هرچند ایجاد اشتعال به وسیله فروشگاه های زنجیره ای غیرقابل اغماض است، اما به زعم کارشناسان حوزه کسب وکار نکته مهم این امر در کاهش جامعه صنفی و افزایش جامعه کارگری و به همان نسبت تنزل دهک های میانه به دهک های پایین و افزایش احتاقتصادی شکاف طبقاتی در جامعه است که مسلماً تبعات خوبی نخواهد داشت. به رغم وجود ظرفیت ایجاد فروشگاه های بزرگ در کشور اما زمزمه حضور خارجی ها در صنعت فروشگاهی ایران به گوش می رسد تا جایی مسئولان وزارت صمت را نیز در سال فراوری ، مانع زدایی ها و پشتیبانی ها به واکنش واداشته است.

صنعت فروشگاهی در برزخ گذار از سنت به صنعت

علی حسین پور کارشناس بازار در اینباره به خبرنگار اقتصادسرآمد، گفت: سهم اندک فروشگاه های زنجیره ای نشان می دهد این مراکز فروش آنچنان که باید نهادینه نشده اند که علت این امر عدم اطلاع رسانی کافی و بعلاوه براورده نشدن همه انتظارات مردم از فروشگاه های زنجیره ای است.

فروشگاه های زنجیره ای نمی توانند روی بازار و افزایش خرید مردم تاثیرگذار باشند

وی با بیان این مهم که حمایت از فراوری داخل در سالی که بنا به گفته رهبرانقلاب به این نام مزین شده و شاید فروشگاه های زنجیره ای در بخشی از آن سهیم هستند، اضافه نمود: با توجه به تبلیغاتی که انجام می گردد مردم انتظار تخفیف واقعی از فروشگاه های زنجیره ای دارند اما متاسفانه بعضی از این واحدها کماکان نقش خرده فروشی دارند و سود فروش آن تقریبا همچون خرده فروشان است.به همین علت این فروشگاه ها نمی توانند آنطور که باید بر روی بازار و افزایش خرید مردم از این مراکز تاثیرگذار باشند.

این کارشناس بازار با اشاره به احتمال کشورهای خارجی دربخش صنعت فروشگاهی کشورمان نیزیادآور شد: تاسیس فروشگاه های زنجیره ای خارجی در بازار ایران، بدون اعمال ضوابط قانونی از سوی دولت مبنی بر عدم حمایت از کالای فراوری داخل، می تواند به راحتی بازار کشور را در اختیار برندهای خارجی قرار دهد. ضعف حمایت های قانونی از فراوریکنندگان داخلی به وسیله دولت و عدم اعمال قوانین مبتنی بر حمایت از فراوریات داخلی در فروشگاه های زنجیره ای منجر به تغییر ذائقه مصرفی مردم به مصرف کالا های فراوری خارج شده است.

پس از مسکن اینبار نوبت به ورود خارجی ها به صنعت فروشگاه رسید

او می گوید: به طورکلی در این زمینه می توان گفت که تاسیس فروشگاه های زنجیره ای خارجی در بازار ایران، بدون اعمال ضوابط قانونی از سوی دولت مبنی بر عدم حمایت از کالای فراوری داخل، می تواند به راحتی بازار کشور را در اختیار برندهای خارجی قرار دهد که این امر گذشته از عواقب سوء بر اقتصاد کشور، تبعات سیاسی را نیز در پی خواهد داشت.

طبق برآورد آماری، حدود 9 میلیون نفر شاغل در حوزه اصناف وجود دارد که با احتساب جمعیت خانوادگی آنان می توان گفت 21 میلیون نفر از جمعیت کشور وابسته به شرایط شغلی اصناف هستند و با توجه به اثرگذاری این حجم از جمعیت کل کشور در سیاست و اقتصاد تغییر شرایط آنان نگران کننده است و به نظر می رسد که فروشگاه های زنجیره ای با توان اقتصادی بالا در حال بلعیدن اصناف خرد به علت عدم توان رقابت هستند. چه رسد به اینکه قرار بر حضور بیشتر خارجی ها در بخش صنعت فروشگاهی ایران باشد.

نخستین فروشگاه زنجیره ای با سرمایه مستقیم خارجی از سال 2009 با افتتاح نخستین شعبه در غرب تهران شروع به کار کرد. از آن به بعد صنعت فروشگاهی کشور وارد فاز نو فعالیت های خود شد. حضور برند خارجی تاثیر بسزایی در بالا بردن سطح استاندارد های فروشگاهی در ایران داشت و باعث شد کم کم سلیقه مردم از خرید سنتی به سمت خرید از فروشگاه های زنجیره ای تغییر کند. تغییر سلیقه مردم از خرید سنتی به سمت خرید از فروشگاه های زنجیره ای، تغییر ذائقه آنان به خرید هدفمند بر پایه توان اقتصادی در کمترین زمان و داشتن حق انتخاب برای مشتری، افزایش تنوع کالاها با ایجاد حس احتیاج بین مشتریان، ایجاد فضای رقابتی بین تامین کنندگان، حذف واسطه ها و کاهش قیمت فروش و ایجاد شغل پایدار به صورت گسترده با توسعه فروشگاه ها از جمله مهمترین تاثیرات ورود آنان به کشور بوده است.

اصولا امکان حضور برندها و توسعه در سایر کشورها نتیجه کسب تجربه و ایجاد پایه های اقتصادی قوی و حمایت های دولتی است که به انحاء مختلف صورت می گیرد تا امکان کسب موفقیت در بازارهای بین المللی با وجود رقبای قدرتمند فراهم گردد.

منبع: شفقنا اقتصادی
انتشار: 17 بهمن 1400 بروزرسانی: 17 بهمن 1400 گردآورنده: konline.ir شناسه مطلب: 1952

به "بعد از مسکن، ورود فروشگاه های زنجیره ای خارجی به کشور؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بعد از مسکن، ورود فروشگاه های زنجیره ای خارجی به کشور؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید