آنچه که باید درباره موهای پیشانی نوزاد بدانید
به گزارش کی آنلاین، وجود مو روی صورت و پیشانی نوزادان طبیعی است. مو های پیشانی نوزاد در دوران جنینی کارکرد زیادی برای آن ها داشته و پس از تولد به تدریج می ریزد و از بین می رود.
مو های پیشانی نوزاد
Lanugo یا پوشش مویی جنین در رحم مادر، شامل مو های نرم و ریزی است که تمام بدن را می پوشاند. این اولین مویی است که از فولیکول های مو رشد می نماید؛ در حالی که جنین هنوز در رحم مادر است.این پوشش مویی ممکن است بی رنگ یا تیره باشد. Lanugo بیشتر در پشت کمر، شانه، بازو، پیشانی و گونه نوزاد قابل مشاهده است. البته در هر قسمت دیگر بدن به جز نواحی که فولیکول مو ندارند مانند لب ها، کف دست ها، پا ها و ناخن ها دیده می شوند.
این لایه مو جنین را گرم نگه داشته و موجب تنظیم دمای بدن او می گردد تا هنگامی که به اندازه کافی چربی زیر پوست نوزاد تشکیل گردد. جنین بیشتر مو های خود را در انتها بارداری از دست می دهد، اما گاهی ممکن است ریختن این مو ها تا هفته ها و ماه ها پس از تولد به طول بیانجامد.
اگرچه موی پیشانی در بیشتر نوزادان دیده می گردد، اما مو های پیشانی نوزادان نارس بیشتر است.
زمان رویش و ریزشمو های پیشانی جنین در ماه چهارم یا پنجم بارداری (حدود هفته 16 تا 20) می رویند. در 28 هفتگی، بیشترین اندازه را دارند و پس از آن آغاز به ریختن می نمایند.
در ماه های هفتم یا هشتم بارداری پوشش مویی بدن نوزاد آغاز به ریختن می نماید. بعضی از نوزادان پیش از تولد تمام مو های زائد خود را از دست می دهند.
اگر مو های پیشانی نوزاد پیش از تولد نریخته باشد، به احتمال زیاد یک یا دو هفته پس از تولد از بین خواهد رفت. البته گاهی اوقات ریختن مو های زائد ممکن است تا ماه ها طول بکشد و کاملا طبیعی است، به ویژه اگر نوزاد زودتر از موعد متولد شده باشد.
روش از بین بردنبرای از بین بردن مو های پیشانی نوزاد، احتیاجی نیست کار خاصی انجام دهید. تنها کافیست شکیبا باشید. مو های زائد نوزادی بالاخره می ریزند. ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد.
بعضی افراد تصور می نمایند که با ساییدن آن ها از شرشان خلاص می شوند، در صورتی که این کار با توجه به شل بودن سر نوزادان به هیچ وجه توصیه نمی گردد. از سویی دیگر پوست نوزادان بسیار لطیف و حساس است و هر نوع سایش پوستی موجب خراش و آسیب دیدگی آن می گردد.
هرگز از موبر، وکس و شیو کردن با تیغ برای از بین بردن این مو ها استفاده نکنید. استفاده از این روش ها، ضرر های جبران ناپذیری به نوزاد وارد می نماید. فقط کافی است اندکی صبر کنید، مو های پیشانی نوزاد خود به خود می ریزند و از بین می فرایند.
کارکرد Lanugo پوشش مویی بدن نوزادپوشش مویی بدن نوزاد در دوران جنینی کاربردهای زیادی برای او دارد. بعضی از آنها عبارتند از:
تنظیم دمای بدن. جنین در ماه های آخر بارداری آغاز به وزن گیری و تشکیل لایه چربی زیر پوست می نماید. پوشش مویی بدن جنین به او یاری می نماید که دمای بدنش را تنظیم کند و در داخل رحم گرم بماند.
محافظت از پوست نوزاد. جنین در رحم با مایعات موجود در کیسه آمنیوتیک احاطه شده است. قرار گرفتن در معرض مایع آمنیوتیک، دمای پوست و بدن او را تحت تاثیر قرار می دهد. یک لایه ضخیم، سفید و چرب به نام vernix caseosa، روی پوست او را می پوشاند و مانع از تماس مایع آمنیوتیک با آن می گردد. لایه vernix به پوشش مویی احتیاج دارد تا به آن بچسبد و بر روی پوست بماند. بدون وجود مو لایه vernix از روی پوست جدا می گردد. با نزدیک شدن موعد زایمان (40 هفتگی)، پوشش مویی بدن و لایه vernix کاهش می یابد و پوست جنین در معرض مایع آمنیوتیک قرار می گیرد. اگر به پوست نوزادان دقت کنید، اغلب چروکیده شده که در اثر تماس با مایع آمنیوتیک است.
تحریک رشد. مطالعات نشان می دهد که حضور پوشش مویی روی بدن، در انتشار هورمون هایی که سبب کاهش استرس و تحریک رشد جنین در داخل رحم می شوند، نقش مهمی دارد.
ارتباط میان زمان تولد نوزاد و حجم مو های زائد اوبه طور کلی می توان گفت:
نوزادانی که سر موعد متولد شده اند (بین هفته های 37 تا 42 بارداری) ممکن است به اندازه کمی مو های زائد و مو های پیشانی داشته باشد.
نوزادانی که پس از 42 هفته بارداری متولد شده اند، معمولا موی زائد پیشانی ندارند.
نوزادانی که نارس (پیش از 37 هفته بارداری) متولد شده اند، موی زائد بیشتری دارند.
نوزادانی که پوست روشن دارند مو های زائد بی رنگ یا کمرنگی دارند.
نوزادانی که پوست تیره دارند مو های زائد تیره و قابل توجهی دارند.
سخن آخراگر تا به امروز نوزاد تازه متولد شده را از نزدیک ندیده اید، اولین ملاقات با نوزادتان احتمالا شما را شوکه می نماید. نوزاد شما اصلا شبیه عکس های مجلات و تبلیغات تلویزیونی نیست. مشاهده او با چشم ها و صورت پف نموده، مو های روی صورت و پیشانی و چهره برافروخته برایتان عجیب خواهد بود. اما بدانید که نوزاد برای انطباق با شرایط نو به کمی زمان احتیاج دارد. به تدریج پف صورتش می خوابد و پوستش رنگ طبیعی پیدا می نماید.
مو های زائد پیشانی هم از بین می فرایند. اگر پس از دو ماه از تولد، هنوز مو های زائد به جای مانده اند، بهتر است مساله را با پزشک نوزاد مطرح کنید.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون