واکسن فایزر می تواند بیوتروریسم باشد ، ایران 4 پلتفرم از 7 پلتفرم ساخت واکسن در دنیا را دارد ، دولت ابتدا دنبال خرید از خارج بود
به گزارش کی آنلاین، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در دنیا برای تولید واکسن 7 پلتفرم وجود دارد که شرکتی های ما از 4 پلتفرم که در دنیا وجود دارد استفاده می کند.
گروه سیاسی خبرنگاران- محمدمهدی احمدی؛ سال گذشته در همین زمان خبری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر فراگیری اپیدمی جدیدی به نام کرونا که منشا آن استان ووهان در کشور چین بود. این بیماری آنقدر سریع شیوع پیدا کرد که کمتر از یکسال سراسر دنیا را دربرگرفت و مشکلاتی را از نظر بهداشتی برای کشور های مختلف ایجاد کرد. از این رو کشور های پیشرفته دنیا آغاز به مقابله با این بیماری کردند که ایران نیز جزء همین کشور ها بود که آغاز به تحقیقات برای ساخت واکسن کووید 19 کرد و توانست توفیقاتی در این زمینه پیدا کند. از این رو خبرنگاران گفتگویی با حسینعلی شهرکمک رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات مقابله ای با این بیماری در کشور انجام داده است که در ادامه می آید:
بیاناتی که رهبر انقلاب درباره خرید واکسن انجام دادند پایه علمی دارد
دانشجو: روزهای اخیر رهبر معظم انقلاب صحبت هایی درباره خرید واکسن کرونا انجام دادند و در این رابطه توصیه هایی به مسئولان ذیریط داشتند که همراه با بازخورد هایی بود سوالی که وجود دارد این است که چرا چنین موضوعی از جانب رهبر انقلاب اجرا شده است؟
بیاناتی که رهبر معظم انقلاب درباره خرید واکسن کرونا داشتند قطعا بر پایه علمی است، زیرا معظم له وقتی مسائلی را به طور عموم مطرح می کنند حتما برگرفته از نقطه نظرات کارشناسان و دانشمندان این حوزه است که به ایشان منتقل می شود. این که می گویند ایشان مسائل را سیاسی کرده اند اصلا بدین گونه نیست، زیرا مسئله واکسن یک امر مهم است که نباید با آن نگاه سیاسی داشت. اما شرکت فایزر در سطح دنیا شرکتی خوش نام در تولید واکسن نبوده و نیست که این بر همگان ثابت شده است حتی تولید واکسن کرونای این شرکت مراحل بالینی اساسی را طی نکرده است و فقط به خاطر فشار هایی که ترامپ برای انتخابات 2020 داشت این واکسن فوری به بازار آمد. از این رو مراحل بالینی که باید یک واکسن طی کند طی نکرده است. استدلال این صحبت این است که از ابتدای این پاندمی شاهد بودید که حتی سازمان بهداشت دنیای موسوم به WHO و خیلی از کشور ها بیان می کردند که تولید قطعی واکسن بین یک تا یک و نیم سال زمان خواهد برد از این رو نمی شود به واکسن کرونای شرکت فایزر اطمینان کرد، زیرا مراحل تکمیلی بالینی خود را سپری نکرده است.
مشاهده کنید بعد از تزریق واکسن کرونا در کشور های مختلف چه عوارض هایی پدید آمد حتی منجر به مرگ افراد شد که نمونه عینی آن پرستار پرتغالی بود یا فوت یک پزشک آمریکایی که 20 روز پیش واکسن کرونا زده بود. نکته جالبی که درباره شرکت فایزر وجود دارد این است که این شرکت قبل از دادن واکسن به کشور های درخواست کننده، ابتدا یک ضمانت نامه از آن کشور ها - مبنی بر داشتن عوارض، این شرکت هیچ مسئولیتی نمی پذیرد- دریافت می کند تا اگر مسئله ای برای آن کشورها ایجاد شد از این شرکت ادعای خسارت نکند که همین امر ثابت می کند که این شرکت حتی اطمینانی به واکسن کرونا خود هم ندارد.
در ضمنً رهبر معظم انقلاب فرمودند که خرید واکسن از کشور های انگلستان، امریکا و فرانسه، چون فرانسه هم به خاطر خون های آلوده که منجر به پدید آمدن بیماری ایدز در کشور شد ممنوع است، ولی ایشان فرمودند اگر نیازی به تهیه واکسن از خارج بود به غیر از این 3 کشور خرید از کشور های دیگر آزاد است.
هیچ موقع سلامت مردم را به مسائل سیاسی گره نمی زنیم
دانشجو: برخی از مسئولان بهداشت دنیای بیان کرده بودند که ایران نباید واکسن را سیاسی کند چرا چنین صحبت هایی بیان می شود؟
این مورد را شاید به شوخی بیان کرده اند، زیرا ما هیچ موقع سلامت مردم را به مسائل سیاسی گره نمی زنیم آن کسی که این مسائل را سیاسی می کند کشور های غربی هستند مثلا درباره پانسمان بیماران پروانه ای به دلیل اداعی بی اساس تحریم ها از ما دریغ کردند یا در آغاز این اپیدمی اجازه ندادند ایران به محصولات بهداشتی اعم از ماسک یا دارو دسترسی پیدا کند اکنون هم دریغ می کنند با وجود چنین حرکاتی آدم متعجب می شود که واقعا آن ها دلسوز ملت ایران هستند و می خواهند واکسن به ایران بدهند؟.
در نهایت باید گفت این حرکات نگران کننده است با توجه به اینکه آن ها دشمنان قسم خورده کشورمان هستند ممکن است دست به هر اقدامی بزنند تا به ژن ایرانی ها دسترسی پیدا کنند تا مشکلاتی را برای ملت ایران به وجود بیاورند.
دانشجو: شما مسئله بیوتروریسم را چقدر جدی می دانید؟
بالاخره مسئله واکسن فایزر را می توان یک مسئله بیوتروریسم دانست از این رو باید در داخل به جایی برسیم که تمامی واکسن ها را در داخل تولید کنیم و نیازی دیگر به خارج از مرز ها نداشته باشیم، چون امروز بیماری کرونا شیوع پیدا کرده است فردا بیماری جدید دیگر ممکن است اتفاق بیفتد به همین دلیل باید در داخل در تولید واکسن خودکفا شویم.
دانشجو: چقدر به واکسن داخلی کرونا امیدوار باشیم؟
ببینید انستیتو پاستور بیش از صد سال سابقه در حوزه های تولید واکسن دارد یا انستیتو رازی و شرکت های دانش بنیان دیگر هم همین طور، اکنون هم ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم آغاز به تولید واکسن کرده است که آنقدر مسئولان امر به این واکسن اطمینان دارند که اولین تست این واکسن بر روی دختر رئیس ستاد امام (ره) انجام شد که این اقدام قابل ستایش است و امیدوار هستیم به زودی انستیتو رازی و پاستور و دیگر شرکت های دانش بنیان هم پیروز شوند و واکسن های ساخت آن ها هم به مراحل آزمایش بالینی برسند.
دانشجو: آیا مجلس در بودجه 1400 ردیف بودجه ای برای این دست پژوهش ها یا تهیه واکسن دیده است؟
قطعا مجلس باید در فصل بودجه به پژوهش ، بهداشت و سلامت مردم کمک کند شکی در آن نیست. ضمن اینکه خود ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مسئله ای ندارد، اما شاید انستیتو رازی یا پاستور و یا حتی شرکت های دانش بنیان که بخش خصوصی محسوب می شوند به این ردیف بودجه نیاز داشته باشند که این مورد قطعا مدنظر کنندگان مجلس است.
تا به امروز مبالغی بالغ بر 50 میلیون دلار به عنوان پیش پرداخت برای خرید واکسن کرونا در نظر گرفته شده است و حدود 20 تا 30 میلیون دلار آن به صورت وام در اختیار شرکت های داخلی اختصاص پیدا کرده است که این موارد در بودجه دیده نشده بود و حتی در لایحه 1400 دولت هم نیامده است، زیرا دولت بیشتر دنبال خرید واکسن از خارج بود، ولی اکنون قطعا باید در بودجه 1400 دولت دیده شود. بنده به عنوان رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با دکتر قالیباف رئیس مجلس پیگیر این موضوع هستیم تا دولت در لایحه بودجه ردیف بودجه ای برای پژوهش بر روی این دست بیماری ها ایجاد کند. ضمن اینکه در دنیا برای پژوهش ها هزینه ای در نظر گرفته می شود به معنای آن نیست که حتما به نتیجه برسد اگر برای پژوهش پولی هزینه کردیم و به نتیجه نرسید به معنی شکست نیست و نباید ناامید شد در همه کشورها هم بدین گونه است و فقط مختص ایران هم نیست.
واکسن تولید مشترک کرونا با کوبا به مرحله بالینی نرسیده است
دانشجو: درباره واکسن مشترک ایران و کوبا هم صحبت می کنید در چه مرحله ای قرار گرفته است و چقدر پیروزیت آمیز بوده است؟
ایران ارتباط خوبی با کشور کوبا دارد و این مورد را هم باید در نظر داشت که کوبا از لحاظ پزشکی جزء سرآمد های دنیا هست حتی واکسن هپاتیتی که مورد استفاده قرار می گیرد تولید مشترک با کوبا است و این کشور از لحاظ پزشکی پیشرو است و می تواند در این زمینه هم به ایران کمک کند همانطور که قبلا هم از کوبا کمک گرفته بودیم اکنون هم قطعا این کشور می تواند به ایران کمک کند زیرا کشور قابل اعتمادی است.
نکته بعدی این است که ایران و کوبا دشمنان مشترکی دارند و هر دو مورد تحریم های ظالمانه آمریکا قرار گرفته اند از این رو همکاری با کشور کوبا قابل اعتمادتر است.
ایران 4 پلتفرم از 7 پلتفرم ساخت واکسن در دنیا را داراست
در رابطه با واکسن تولید مشترک کرونا هم باید بگویم که هنوز به مرحله بالینی نرسیده است و در این رابطه انستیتو پاستور درحال تحقیق است. این مورد را باید اشاره کنم که در دنیا برای تولید واکسن هفت پلتفرم وجود دارد که شرکتی های ما از 4 پلتفرم که در دنیا وجود دارد استفاده می کند و امیدوار هستیم هر چه سریعتر به نتیجه برسد.
دانشجو: برای خرید واکسن آیا امکان دارد از کشور هایی همچون هند، چین و روسیه اقدام کنیم یا اقدامی شده است؟
خرید واکسن از کشور هند را نمی دانم ضمن اینکه کسی که در هند واکسن کرونا را ساخته است یک فرد مسلمان است و هنوز در جریان قرارداد با هند برای خرید واکسن نیستم، ولی همانطور که عرض کردم منعی برای خرید واکسن نداریم همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر نیاز باشد یعنی تا زمانی که واکسن ایرانی تولید می شود از جای دیگر در صورتی که ایمنی لازم و سلامت و اثردهی آن مشخص باشد خریداری بشود و همچنین قطعا باید مورد تایید وزارت بهداشت و درمان قرار بگیرد.
دانشجو: واکسن داخلی چه زمانی به مرحله نهایی خواهد رسید؟
فکر میکنم تا اردیبهشت یا خرداد ماه تولید انبوه این واکسن انجام شود و باید به 85 میلیون ایرانی در طی دو مرحله واکسن تزریق شود یعنی می شود 160 میلیون دوز واکسن که باید تولید شود و امیدوار هستیم به زودی این بیماری در کشور ریشه کن شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو