هم نشینی ماه نیمه و اجرام اعماق آسمان در هفته چهارم اردیبهشت 1403

به گزارش کی آنلاین، در آسمان هفته چهارم اردیبهشت 1403 ماه در حال افزایش فاز خواهد بود اما همچنان فرصت رصد بعضی از درخشان ترین اجرام آسمان وجود دارد.

هم نشینی ماه نیمه و اجرام اعماق آسمان در هفته چهارم اردیبهشت 1403

فقط اگر به نجوم علاقه داشته باشید، آسمان هفته چهارم اردیبهشت 1403 می تواند برای شما لذت بخش باشد. در این هفته ماه رو به افزایش فاز است و چشم انداز ها زیبایی را در کنار اجرام اعماق آسمان می آفریند اما با توجه به هم خطی تقریبی سیارات منظومه شمسی و خورشید، فرصت چندانی برای رصد آن ها وجود نخواهد داشت.

رویدادهای نجومی هفته چهارم اردیبهشت 1403

شنبه 22 اردیبهشت

در این زمان از سال، صورت فلکی شیر (Leo) آغاز به کاهش ارتفاع به سمت غرب می نماید تا به نزدیکی غروب خورشید در اوایل تابستان برسد. درست پس از تاریکی هوا، درخشان ترین ستاره آن را می توانید در ارتفاع نسبتا بالایی سمت غرب و جنوب غربی مشاهده کنید. این ستاره قلب الاسد (Regulus) است که جلوی طرح واره شیر را شکل می دهد. این ستاره بعلاوه پایین بخش داس-مانند شیر را تشکیل می دهد.

یکشنبه 23 اردیبهشت

امروز عصر هلال در حال ضخیم شدن ماه، درست در سمت چپ سرپسین (Pollux) جای می گیرد. با فاصله تقریبا دو برابر دورتر، سمت راست آن ها، سرپیشین (Castor) هم به طور نسبی در همان خط واقع شده است و بدین ترتیب چشم انداز ای تماشایی شکل می گیرد.

دوشنبه 24 اردیبهشت

پس از تاریک شدن هوا، از دوربین دوچشمی بهره ببرید تا 3 درجه پایین تر از هلال ضخیم ماه، بتوانید یکی از معروف ترین خوشه های ستاره ای را تشخیص دهید. خوشه ستاره ای کندوی عسل (M44) تقریبا به صورت پراکنده با عرض حدود 0.5 درجه دیده می گردد. این دو در حالی کنار هم دیده می شوند که در واقعیت فاصله زیادی از هم دارند. فاصله تا ماه تنها 1.3 ثانیه نوری است، در حالی که کندوی عسل در پس زمینه حدود 600 سال نوری فاصله دارد.

سه شنبه 25 اردیبهشت

همان طور که در تصویر نشان داده شده است، ماه هنگام شب در سمت راست قلب الاسد می تابد. توجه داشته باشید که مرز تاریکی و روشنایی ماه هنوز کاملا مستقیم نیست.

چهارشنبه 26 اردیبهشت

تربیع اول ماه در ساعت 15:18 به وقت تهران روی می دهد و پس از آن ماه عصرگاهی، که تنها چند ساعت از تربیع اول آن گذشته است، نسبت به شب قبل، در کنار قلب الاسد جابه جا می گردد و بالاتر اما نزدیک تر به آن می تابد.

پنج شنبه 16 اردیبهشت

قدیمی ترین چیزی که تا کنون دیده اید چیست؟ برای همه در دنیا، حداقل خورشید و دیگر اجرام منظومه شمسی با سن 4.6 میلیارد سال قدیمی ترین اجرامی هستند که دیده اند و همه چیز روی زمین بسیار جوان تر از آن هستند.

پس از آن ژوبین دار (Arcturus) یا سماک رامح است که این عصرها در جنوب شرقی آسمان با ارتفاع زیادی می درخشد. این ستاره یکی از درخشان ترین ستارگان آسمان است. یک غول نارنجی از جمعیت II که حدود 7 میلیارد سال سن دارد و درست از ناحیه ما در کهکشان راه شیری می گذرد.

منجمان آماتور با استفاده از تلسکوپ می توانند اجرامی با سن بیشتر را هم رصد نمایند. برای نمونه قدمت کوتوله های سفید در M4 در صورت فلکی عقرب 0.7 ± 12.7 میلیارد سال است. آسمان شب پر از چنین اجرامی است و هر چه توان رصدی بیشتری در اختیار داشته باشید، امکان تماشا اجرام قدیمی تری را خواهید داشت.

آدینه 27 اردیبهشت

ماه در حال افزایش فاز، به شدت می درخشد، اما نه آن قدر درخشان که نتوانید صورت فلکی کلاغ را در آن نزدیکی ببینید. برای رصد بهتر این صورت فلکی می توانید قرص ماه را با دست خود بپوشانید. چهار ستاره اصلی صورت فلکی کلاغ همگی بین قدر 2.6 و 3.0 هستند و در فاصله 8 درجه ای از یکدیگر قرار دارند. با استفاده از یک نقشه نجومی می توانید این صورت فلکی را بهتر تشخیص دهید.

شرایط سیارات در هفته چهارم اردیبهشت 1403

همه هفت سیاره منظومه شمسی به جز زمین، در نزدیکی خط دید ما به سوی خورشید باقی می مانند. بدین ترتیب عطارد، زهره، مشتری، اورانوس و نپتون به وسیله تابش خیره نماینده خورشید پوشیده می شوند و رصد آن ها ممکن نیست.

مریخ و زحل هم هر دو با قدر 1.2+، درست قبل از طلوع خورشید، سر برمی آورند. در اوایل سحر، حدود 75 تا 60 دقیقه قبل از طلوع خورشید، می توانید آن ها را با ارتفاع پایین سمت شرق و جنوب شرقی جست وجو کنید. رصد زحل آسان است و در پی آن می توانید مریخ را هم در سمت چپ پایین تر پیدا کنید. آن ها از فاصله 21 درجه در ابتدای هفته به حدود 18 درجه در خاتمه هفته می رسند.

منابع: Sky and Telescope, Astronomy

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 22 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 22 اردیبهشت 1403 گردآورنده: konline.ir شناسه مطلب: 2307

به "هم نشینی ماه نیمه و اجرام اعماق آسمان در هفته چهارم اردیبهشت 1403" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هم نشینی ماه نیمه و اجرام اعماق آسمان در هفته چهارم اردیبهشت 1403"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید