علائم تومورهای سرطانی مغز
به گزارش کی آنلاین، همه سرطان های مغز شامل تومور ها می گردد، اما همه تومور ها سرطانی نیستند. بیش از 120 نوع تومور مغزی وجود دارد که بر اساس درگیری بافت مغز فرق دارد؛ تفاوت شان هم سایز یا موقعیت آن ها است.
تشخیص سرطان مغز بسیار سخت بوده و در برخی موارد تا فوت بیمار تعیین نمی گردد، اما نوعی سردرد از نشانه های این بیماری است که به تشخیص سریع تر آن کمک میکند.
سرطان مغز به مجموعه ای از سلول ها گفته می گردد که به صورت غیر طبیعی داخل مغز رویش نموده اند. همه سرطان های مغز شامل تومور ها می گردد، اما همه تومور ها سرطانی نیستند. بیش از 120 نوع تومور مغزی وجود دارد که بر اساس درگیری بافت مغز فرق دارد؛ تفاوت شان هم سایز یا موقعیت آن ها است.
سرطان مغز و دیگر قسمت های سیستم عصبی تقریباً دهمین دلیل اصلی مرگ و میر در مردان و زنان است و تخمین زده شده است که در کشور های بزرگ؛ حدود 18 هزار نفر هر سال بر اثر تومور های مغزی جان خود را از دست می دهند. بیشتر این تومور ها تشخیص داده نمی شوند.
این علائم بستگی به تومور های اصلی مغزی به دو دسته بندی تقسیم می شوند.
علائم عمومی شامل سر درد، حالت تهوع، استفراغ، کاهش سطح هوشکمک و تشنج است.
علائم فوکال شامل تشنج (که بستگی به موقعیت تومور دارد)، ضعف، از دست دادن حواص مختلف، سختی هنگام تکلم و از دست دادن بینایی می گردد.
علاوه بر آنچه گفته شد، برخی از نشانه ها پزشک را در تشخیص بیشتر کمک می نماید؛ نشانه هایی شامل:
سر دردی که هنگام صبح بدتر می گردد و با استفراغ از بین می رود را میتوان به علائم سرطان مغز مرتبط دانست. حالت تهوع و تشنج، مسائل مربوط به ادراک، مسائل بینایی، شنوایی، مشکل در تکلم، از دست دادن اشتها، مشکل هنگام راه رفتن، نا تعادلی بدن، ضعف ماهیچه، جزء علائم اصلی تومور مغزی هستند.
تومور های مغزی از مغز نشأت می گیرند و ممکن است سرطانی یا غیر سرطانی باشند و خیلی سریع رشد نمایند یا رشد آن ها آهسته باشد. در هر صورت بیش از 125 نوع تومور اصلی مغزی وجود دارد. علائم عمومی شامل سردرد، حالت تهوع و استفراغ، کاهش سطح هوشکمک و تشنج است و علائم فوکال را نیز در بالا به شما معرفی کردیم.
البته عوامل خطر هنوز ناشناخته به جای مانده اند؛ اما برخی از آن ها می تواند شامل اختلال سیستم ایمنی یا ابتلا به مسائلی مانند ایدز یا ویروس های دیگر باشد که در چنین حالتی پیوند اعضا را انجام می دهند.
طبق اطلاعات موجود، این علامت همراه با سر درد، حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه در افراد به وجود می آید. در واقع این تومور ها نوعی از تومور های مغزی اولیه هستند و تشخیص آن ها راحت نیست. گاهی اوقات علائمی به همراه ندارند و زمانی هم که باعث ایجاد علائم می شوند، ممکن است که به اشتباه آن را شبیه به بیماری های دیگر تشخیص دهند. در برخی از موارد پزشک به صورت غیر منتظره متوجه این تومور ها می گردد که احتمالا به وسیله ام آر آی خواهد بود.
مشکل شنوایی در یکی از گوش ها، زنگ زدن یکی از گوش ها، بی حسی یا ضعف در عضلات صورت و دوبینی با سرطان مغز مرتبط است. همه این ها می تواند از علامت تومور های سرطانی مغز باشد و زمانی اتفاق می افتد که تومور غیر سرطانی وارد عصب ها می گردد؛ عصبی که در قسمت داخلی گوش وجود دارد و به ساقه مغزی منتهی می گردد.
این عصب مسئول تعادل و انتقال اطلاعات و صدا از گوش به مغز است که معمولاً به صورت تدریجی رشد می نماید و به بافت اطراف پخش نمی گردد. این علائم زمانی اتفاق می افتد که تومور ها به مقدار کافی بزرگ شده اند و به عصب های کناری، رگ های خونی و بافت مغز فشار وارد می نمایند.
طبق اطلاعات موجود در بیمارانی که به تومور های مغزی دچار هستند، می توانند از علم روزِ بیولوژیک و اطلاعاتی که وجود دارد؛ استفاده نمایند.
در واقع اطلاعات دقیق تری احتیاج است تا راه تشخیص و استراتژی درمان در پیش گرفته گردد و تراپی های مورد نظر صورت بگیرد. برای بیمارانی که رادیوتراپی انجام می دهند، تکنولوژی های پیشرفته ای مانند استفاده از پروتون یون های کربنی وجود دارد که می تواند کنترل روی تومور را به حدبیشتر برساند.
بخشی از این مسئله ژنتیکی است که باعث رشد سرطان در بدن می گردد؛ اما قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی یونیزه هم می تواند عامل خطر باشد. در کل؛ هر کسی در هر سنی ممکن است به این سرطان مبتلا گردد.
متأسفانه هیچ راه جلوگیری دقیقی برای پیشگیری از سرطان مغز وجود ندارد که این موضوع دقیقاً برعکس دیگر سرطان ها است.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرادید