8 اشتباه رایج غذایی از نظر طب سنتی

به گزارش کانلاین، برخی از عادت های نادرست غذایی باعث بروز بیماری های متعدد می گردد. در این باره متخصصان طب سنتی توصیه های متعدد نموده اند.

8 اشتباه رایج غذایی از نظر طب سنتی

بعضی از عادت های نادرست غذایی باعث بروز بیماری های متعدد می گردد. در این باره متخصصان طب سنتی توصیه های متعدد نموده اند.

دکتر مریم نواب زاده پزشک و محقق طب اسلامی در این زمینه می گوید: این روزها ما نه از موهبت های سفره های سنتی برخورداریم و نه از منافع غذاهای مدرن بهره می بریم.

وی به چند اشتباه رایج غذایی از دیدگاه طب سنتی اشاره نموده است.

مصرف ماست و دوغ همراه با غذاهای گوشتی

مصرف همزمان ماست و غذاهای گوشتی، یکی از ممنوعیت ها در طب سنتی است. از نظر طب سنتی وعده غذایی ظهر، مضر است و بلغم و سودا را در بدن زیاد می نماید و سبب غلظت خون می گردد. ترک وعده ناهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و برطرف بیماری ها می گردد. طبق گفته حکما، مصرف همزمان ماست با غذاهای گوشتی علاوه بر اینکه فراوری بلغم می نماید، موجب فساد گوشت در معده و در بعضی موارد بروز لک و پیس می گردد.

خوردن زیاد عدسی

عدس غذایی سودازاست و مصرف زیاد آن موجب بروز و افزایش غلظت خون می گردد، متأسفانه امروزه شاهد هستیم که به دلیل تبلیغات زیاد درباره خون ساز بودن عدس، مردم سایر حبوبات را کنار گذاشته اند و یا از عدس بیشتر استفاده می نمایند.

تنوع خواری در یک وعده غذایی

چنین شیوه غذا خوردن، موجب به هم خوردن تنظیم گوارش می گردد که بسیار مضر است. زمانی که چند ماده غذایی متنوع را در یک وعده میل می کنید، آنزیم های هاضمه دچار اختلال می گردد و هضم غذا ناقص خواهد شد، زیرا مواد غذایی متفاوت، زمان هضم متفاوتی با یکدیگر دارند. در نتیجه از ترکیب این مواد، اخلاط فاسد در بدن فراوری می گردد.

حذف سبزی از سفره و جایگزینی سالاد

طبع اغلب سبزی ها گرم است و به هضم غذا بسیار یاری می نماید.

سبزی سرشار از مواد معدنی و ویتامین است. بعلاوه به دلیل دارا بودن فیبر، مانع یبوست می گردد؛ اما سالاد بر خلاف سبزی طبع سردی دارد و هضم غذا را (برخلاف تصور مردم) مختل می نماید.

بیشتر بخوانید:

سالاد سبزی خوردن

مصرف ناصحیح ادویه جات

یک باور نادرست این است که ادویه برای کبد مضر است. باید گفت تنها مورد احتیاط ادویه، برای افراد صفراوی است مصرف ادویه با غذا موجب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش می گردد.

مصرف مداوم و بلند مدت ادویه، بلغم و سودای اضافه بدن را کاهش می دهد و در تخفیف و درمان بیماری های ناشی از بلغم و سودا بسیار موثر است؛ بیماری هایی مثل آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش حافظه، صرع، شب ادراری، عفونت های زنانه، افسردگی و... .

مصرف پنیر به تنهایی در وعده صبحانه

مصرف پنیر به تنهایی بسیار مضر و بلغم زاست. خوردن پنیر به تنهایی در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز فکر می نماید.

غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را بر عهده دارد. این غده کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم می شناسد، بنابراین زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم مصرف می کنیم، باید همراه آن فسفر هم مصرف کنیم، در غیر این صورت، غده پاراتیروئید، فسفر را از مغز برمی دارد که موجب کند فکری می گردد.

برترین زمان مصرف پنیر، وعده شام و به همراه مصلحات آن (گردو، زیره، سیاه دانه و آویشن) است، زیرا بیشترین اندازه ترشح به وسیله غده پاراتیروئید در هنگام شب صورت می گیرد.

مصرف زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی

این دو غذا، بسیار سرد است و به مرور زمان در صورت مصرف زیاد، باعث غلظت خون می گردد و میزان زیادی اخلاط مضر بلغم و سودا در بدن فراوری می نماید. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغم زاست. حال اگر همراه این غذاها، سالاد، ماست یا ترشی هم مصرف گردد، مشکل چند برابر خواهد شد. در صورت مصرف چنین غذاهایی، حتماً باید ادویه و مواد غذایی گرم مانند فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف کنید.

وعده غذایی ظهر

از نظر طب سنتی وعده غذایی ظهر، مضر است و بلغم و سودا را در بدن زیاد می نماید و سبب غلظت خون می گردد. ترک وعده ناهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و برطرف بیماری ها می گردد. گرم ترین زمان در طول روز، ظهر است که برترین کار در آن ساعات، سرد کردن بدن است، نه خوردن غذا. در طب سنتی توصیه شده است که انرژی بدن در زمان ظهر با خواب قیلوله تأمین گردد.

منبع مقاله : مشرق نیوز

منبع: راسخون
انتشار: 10 آبان 1400 بروزرسانی: 10 آبان 1400 گردآورنده: konline.ir شناسه مطلب: 1840

به "8 اشتباه رایج غذایی از نظر طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 اشتباه رایج غذایی از نظر طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید