14 نکته تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا

به گزارش کی آنلاین، خبرگزاری ایسنا: در دوران نقاهت بیماری، اشتهای از دست رفته فرد افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد احتیاج بدن است که در طول دوره بیماری به علت افزایش احتیاج به مواد مغذی، آب و الکترولیت ناشی از سوخت و ساز بالا در بدن به میزان کافی جذب نشده اند.

14 نکته تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، به طور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذا های گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز در تسریع فرایند بهبودی موثر هستند. اما به جز موارد ذکر شده پایبندی به چه اصولی ضرورت دارد؟

1. مصرف و تامین مقادیر زیاد مایعات مانند آب، آب میوه طبیعی، آب سبزی های تازه، چای کمرنگ، آب گوشت یا مرغ به میزان حداقل 8 لیوان در روز برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی

2. مصرف سوپ و آش داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو و آش برنج

3. مصرف روزانه میوه و سبزی تازه یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین کنار غذا برای تحریک اشتها و تامین ریز مغذی ها

4. استفاده از منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می گردد مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه ه و سبزی های نارنجی و زرد مثل کدوحلوایی، هویج و همچنین استفاده از سبزی هایی با برگ تیره

5. استفاده از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان آن مانند مرکبات، آب نارنج، آب لیمو ترش و...

6. استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم که تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز ها و...

7. استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوس دار حداقل در یکی از وعده های روزانه

8. استفاده از روغن گیاهی یا نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون و کنجد به منظور تامین بخشی از انرژی مورد احتیاج روزانه و تامین بعضی اسید های چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا

9. استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

10. استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن

11. اضافه کردن سیر، پیاز و زنجبیل به غذا ها که به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید

12. استفاده از موز یا زنجبیل در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

13. اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی فرآوری شده و استاندارد به غذا هایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

14. مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین انرژی روزانه

منبع: برترین ها
انتشار: 29 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: konline.ir شناسه مطلب: 1072

به "14 نکته تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 نکته تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید