14 خاصیت عالی فلفل سیاه بر اساس پژوهش های علمی

به گزارش کانلاین، فلفل سیاه یکی از ادویه های پرکاربرد در سراسر دنیا به تعداد می رود. این ادویه به وسیله آسیاب کردن دانه فلفل به دست می آید. فلفل سیاه طعم تندی دارد و غذاها را خوش طعم می نماید. علاوه بر این به روش های مختلف سلامتی بدن را بهبود می بخشد. در این مقاله از خبرنگاران مگ تصمیم گرفته ایم شما را با 14 مورد از خواص فلفل سیاه آشنا کنیم. این خواص به وسیله علم به تأیید رسیده اند. تا خاتمه مقاله امروز در کنار ما باشید.

14 خاصیت عالی فلفل سیاه بر اساس پژوهش های علمی

1. آنتی اکسیدان های زیادی دارد

رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که می توانند به سلول ها آسیب برسانند. برخی از رادیکال های آزاد به طور طبیعی هنگام ورزش کردن یا هضم غذا ایجاد می شوند. با این حال اندازه زیاد رادیکال های آزاد ممکن است منجر به مسائل جدی برای سلامتی بدن گردد.

برای مثال اندازه بالای رادیکال های آزاد با التهاب، پیری زودرس، بیماری قلبی و برخی از سرطان ها در ارتباط است. فلفل سیاه میزان زیادی ترکیب گیاهی به نام پپرین دارد که مطالعات نشان داده اند فلفل سیاه خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد. مطالعات اسم می نمایند که رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها ممکن است به پیشگیری یا به تأخیر انداختن اثرات آسیب رسان رادیکال های آزاد یاری کند .

مطالعات اجرا شده روی جانوران به این نتیجه رسیده اند که پودر فلفل سیاه و مکمل پپرین ممکن است آسیب رادیکال های آزاد را کاهش دهند. برای مثال در یک مطالعه حیوانی موش های صحرایی به دو گروه تقسیم شدند و گروهی فلفل سیاه و گروه دیگر عصاره فلفل سیاه مصرف کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد این دو گروه از موش ها در مقایسه با موش هایی که رژیم غذایی سرشار از چربی را دنبال کردند، بعد از 12 هفته کاهش چشمگیر آسیب رادیکال های آزاد به سلول ها را تجربه کردند. مطالعات مختلف نشان می دهند که فلفل سیاه به اسم یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می نماید.

2. جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد

فلفل سیاه به طور معین ممکن است به جذب کورکومین یاری کند. کورکومین ترکیب فعال اصلی در زردچوبه است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که فلفل سیاه ممکن است جذب بتاکاروتن را هم بهبود ببخشد. بتاکاروتن ترکیبی است که در میوه ها و سبزیجات مختلف وجود دارد و در بدن تبدیل به ویتامین آ می گردد.

بتاکاروتن به اسم یک آنتی اکسیدان قوی عمل می نماید و ممکن است با آسیب سلولی مبارزه نموده و از بیماری هایی مثل بیماری قلبی جلوگیری کند. یک مطالعه 14 روزه روی افراد سالم به این نتیجه رسید کسانی که 15 میلی گرم بتاکاروتن و 5 میلی گرم پپرین مصرف کردند، در مقایسه با کسانی که بتاکاروتن را به تنهایی مصرف کردند، افزایش سطح بتاکاروتن در خون را تجربه کردند.

3. خواص ضدالتهابی دارد

التهاب مزمن ممکن است دلیل زمینه ای بسیاری از بیماری ها از جمله آرتریت، بیماری قلبی، دیابت و سرطان باشد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که پپرین (ترکیب فعال اصلی موجود در فلفل سیاه) ممکن است در مبارزه با التهاب اثرگذار باشد. مطالعات اجرا شده روی موش های صحرایی مبتلا به آرتریت نشان داد ه اند که مصرف پپرین منجر به کاهش تورم مفاصل و کم شدن نشانگرهای التهاب در خون می گردد.

محققان در مطالعه حیوانی اجرا شده روی موش ها به این نتیجه رسیدند که پپرین از التهاب مجاری تنفسی ناشی از آسم و حساسیت های فصلی جلوگیری می نماید. با این حال توجه داشته باشید که اثرات ضدالتهابی فلفل سیاه و پپرین به طور گسترده روی انسان ها آنالیز نشده است.

4. ممکن است برای مغز مفید باشد

در مطالعات حیوانی نشان داده شده که پپرین عملکرد مغز را بهبود می بخشد. این ترکیب برای کاهش علائم مرتبط با بیماری هایی مثل آلزایمر و پارکینسون مفید است. یک مطالعه روی موش های صحرایی مبتلا به آلزایمر به این نتیجه رسید که پپرین حافظه را بهبود می بخشد. در یک مطالعه دیگر روی جوندگان نشان داده شد که عصاره پپرین شکل گیری پلاک آمیلوئید را کاهش می دهد. با این حال به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه احتیاج است .

5 . ممکن است کنترل قند خون را بهبود ببخشد

مدیریت قند خون یکی دیگر از خواص فلفل سیاه است. مطالعات اسم می نمایند که پپرین ممکن است در بهبود متابولیسم قند خون مفید باشد. در یک مطالعه حیوانی به موش های صحرایی عصاره فلفل سیاه داده شد. محققان به این نتیجه رسیدند که این موش ها بعد از مصرف گلوکز در مقایسه با موش های گروه کنترل، کمتر دچار افزایش قند خون شدند. علاوه بر این در یک مطالعه انسانی روی 86 فرد مبتلا به اضافه وزن نشان داده شد که مصرف مکمل حاوی پپرین و سایر ترکیبات به مدت 8 هفته منجر به بهبود چشمگیر حساسیت به انسولین شد.

6. ممکن است سطح کلسترول خون را کاهش دهد

سطح بالای کلسترول خون با افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی در ارتباط است که یکی از علل اصلی مرگ ومیر در سراسر دنیا به تعداد می رود. مطالعات حیوانی اثرات عصاره فلفل سیاه روی کاهش سطح کلسترول خون را آنالیز نموده اند. در یک مطالعه 42 روزه موش های صحرایی رژیم غذایی حاوی چربی زیاد را دنبال نموده و عصاره فلفل سیاه را مصرف کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که موش ها کاهش سطح کلسترول خون از جمله کلسترول بد را تجربه کردند.

علاوه بر این باور بر این است که فلفل سیاه و پپرین جذب مکمل های غذایی را بهبود می بخشند. برای مثال مطالعات نشان داده اند که فلفل سیاه ممکن است جذب ترکیب فعال زردچوبه به نام کورکومین را تا 2 هزار درصد افزایش دهد. با این حال به تحقیقات بیشتری برای تأیید اثرات فلفل سیاه روی کاهش سطح کلسترول خون احتیاج است.

7. ممکن است با سرطان مبارزه کند

محققان به این نتیجه رسیده اند که پپرین ممکن است در مبارزه با سرطان مفید باشد. نشان داده شده که پپرین ممکن است به مبارزه با سرطان های سینه، پروستات و روده عظیم یاری کند. یک مطالعه اثر 55 ترکیب موجود در ادویه های مختلف را روی مبارزه با سرطان آنالیز کرد. این مطالعه به این نتیجه رسید که پپرین موجود در فلفل سیاه مؤثرترین ترکیب در زمینه ذکر شده بود. اگرچه این نتایج امیدبخش هستند، اما به مطالعات بیشتری برای پی بردن به خواص فلفل سیاه در مبارزه با سرطان احتیاج است.

8. ممکن است هضم را بهبود ببخشد و از اسهال جلوگیری کند

از دیگر خواص فلفل سیاه می توانیم به بهبود هضم و پیشگیری از اسهال اشاره کنیم. این ادویه ممکن است به بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری کند. مصرف فلفل سیاه ممکن است آزادسازی آنزیم های موجود در پانکراس و روده را تحریک کند که این موضوع در هضم چربی و کربوهیدرات اثرگذار است. مطالعات حیوانی نشان می دهند که فلفل سیاه ممکن است به وسیله پیشگیری از اسپاسم عضلانی در دستگاه گوارش و کاهش سرعت هضم غذا از اسهال جلوگیری کند. هرچند به تحقیقات انسانی بیشتری در این زمینه احتیاج است.

9. ممکن است اشتها را کاهش دهد

کاهش اشتها از دیگر خواص فلفل سیاه محسوب می گردد. یک مطالعه کوچک روی 16 فرد عظیمسال به این نتیجه رسید افرادی که فلفل سیاه مصرف کردند، کاهش اشتها را تجربه کردند. هرچند مطالعات دیگر به نتایج مشابهی در این زمینه نرسیده اند.

10. اضافه کردن آن به رژیم غذایی آسان است

فلفل سیاه را می توانید به غذاهای مختلف از جمله ماهی، گوشت قرمز، پاستا، سالادهای مختلف و… اضافه کنید. ترکیب کردن فلفل سیاه با ادویه های دیگر مثل زردچوبه، زیره، پودر سیر و هل خوشمزگی غذا را دو چندان می نماید.

11. ممکن است درد را تسکین دهد

مطالعات اجرا شده روی حیوانات به این نتیجه رسیدند که پپرین موجود در فلفل سیاه ممکن است به اسم یک مسکن طبیعی عمل کند. هرچند به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه احتیاج است.

12. برای مو مفید است

گفته می گردد که فلفل سیاه به درمان شوره یاری می نماید. اگر به شوره سر مبتلا هستید، میزانی کشک را با کمی فلفل سیاه مخلوط کنید و آن را دست کم به مدت 30 دقیقه روی کف سر خود قرار دهید. حواستان باشد که از عصاره فلفل سیاه استفاده نکنید، چون می تواند منجر به سوزش کف سر گردد. 24 ساعت بعد از اینکه از فلفل سیاه استفاده کردید، موهایتان را با شامپو نشویید، چون ممکن است باعث بروز برخی عوارض جانبی گردد.

بعلاوه می توانید آب لیموترش را با پودر فلفل سیاه مخلوط کنید، آن را روی پوست سر خود قرار دهید و بعد از 30 دقیقه سرتان را بشویید. این ماسک موهای شما را نرم و درخشان می نماید.

13. به کاهش وزن یاری می نماید

کاهش وزن هم یکی از خواص فلفل سیاه به تعداد می رود. ترکیبات موجود در فلفل سیاه به تجزیه چربی اضافی یاری می نمایند. اگر قصد کاهش وزن دارید، به چای سبز میزانی فلفل سیاه اضافه کنید و دو تا سه بار در روز آن را بنوشید. این ادویه بعلاوه سوخت وساز بدن را بهبود می بخشد.

14. افسردگی را درمان می نماید

افسردگی یک عارضه رایج است که بسیاری از افراد در سراسر دنیا با آن دست وپنجه نرم می نمایند. شاید باورش سخت باشد، اما افسردگی می تواند باعث مرگ گردد. داروهای زیادی برای درمان افسردگی وجود دارد، اما مطالعات نشان داده اند افراد افسرده که فلفل سیاه خوردند، بهبود خلق وخو را تجربه کردند.

خطرات و عوارض جانبی احتمالی

مصرف فلفل سیاه به اندازه متعادل برای بیشتر افراد بی خطر تلقی می گردد. مکمل های حاوی 5 تا 20 میلی گرم پپرین هم بی خطر به نظر می آیند؛ هرچند تحقیقات در این زمینه محدود هستند . مصرف فلفل سیاه یا مکمل های پپرین به میزان زیاد ممکن است منجر به برخی عوارض جانبی مثل احساس سوزش در گلو یا معده گردد.

فلفل سیاه ممکن است به جذب برخی از داروها مثل آنتی هیستامین های مورد استفاده برای تسکین علائم آلرژی یاری کند. با وجود اینکه فلفل سیاه در جذب بهتر برخی از داروها مفید است، اما می تواند جذب تعدادی از داروها را به طرز خطرناکی افزایش دهد. اگر می خواهید فلفل سیاه یا مکمل پپرین را بیشتر مصرف کنید، حتما درباره تداخل آن با داروهای دیگر با پزشک مشورت کنید.

کلام آخر

فلفل سیاه یکی از مشهورترین ادویه ها در دنیا است و ممکن است فواید چشمگیری برای سلامتی بدن داشته باشد. در این مقاله از خبرنگاران مگ 14 مورد از خواص فلفل سیاه را آنالیز کردیم. پپرین که ترکیب فعال اصلی فلفل سیاه است، ممکن است با رادیکال های آزاد مبارزه کند و هضم غذا و جذب ترکیبات مفید را بهبود ببخشد. استفاده از فلفل سیاه در پخت وپز و مصرف مکمل پپرین معمولا بی خطر تلقی می گردد، اما ممکن است به طرز قابل توجهی جذب برخی از داروها را افزایش دهد. بنابراین اگر دارویی مصرف می کنید، در مصرف فلفل سیاه و مکمل پپرین احتیاط کنید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منبع: health line, pharm easy

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 2 مرداد 1400 بروزرسانی: 2 مرداد 1400 گردآورنده: konline.ir شناسه مطلب: 1720

به "14 خاصیت عالی فلفل سیاه بر اساس پژوهش های علمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 خاصیت عالی فلفل سیاه بر اساس پژوهش های علمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید