شیراز نامزد پایتخت جهانی کتاب خواهد شد

به گزارش کی آنلاین، شهردار شیراز گفت: با توجه به پشتوانه غنی شیراز در حوزه فرهنگ، این کلان شهر نامزد کسب عنوان پایتختی کتاب جهان خواهد شد.

شیراز نامزد پایتخت جهانی کتاب خواهد شد

به گزارش از ، حیدر اسکندرپور شهردار شیراز با اشاره به کسب عنوان پایتختی کتاب، وعده داد که با توجه به وجود و اهتمام جدی به توسعه زیرساخت های مطالعه و کتابخوانی و به واسطه داشته ها و ظرفیت های فراوان در حوزه های مختلف، در سال جدید میلادی نامزد پایتخت دنیای کتاب شود.

او با اشاره به مشکلاتی نظیر جنگ، تنش، بیماری و که امروز کشور های مختلف به آن مبتلا شده اند، اهمیت اقدامات فرهنگی با نگاه صلح مدارانه را در فضای کنونی دوچندان دانست و گفت که بشر برای درک و شناخت بهتر از یکدیگر، نیازمند دانستن در مورد تفاوت های جوامع است و کتاب یکی از بهترین راه های کسب این دانایی است.

اسکندرپور کتاب را عنصری یاری دهنده به بشریت برای شناخت مطلوب از محیط پیرامونی و خصوصیت ها و ویژگی های جوامع مختلف توصیف و تاکید کرد که شیراز به واسطه پشتوانه های غنی در زمینه های مختلف، می تواند جایگاهی ویژه در عرصه دنیای داشته باشد.

شهردار شیراز با اشاره به اعطای پایتختی کتاب برای سال 99 به شیراز، از تلاش مسئولان و دستگاه های مختلف برای قرار دریافت در فهرست شهر های نامزد پایتخت دنیای کتاب خبر داد و یادآور شد که با وجود زیرساخت ها، این موفقیت برای شهر راز رقم خواهد خورد.

اسکندرپور تاکید کرد که اگر امسال شیراز به عنوان نامزد کسب عنوان پایتخت کتاب دنیا معرفی نشود، تلاش ها برای برداشتن گام هایی بلند در این زمینه تداوم خواهد داشت، زیرا پایتختی کتاب دنیا به عنوان راستای که از طریق آن فرهنگ و فرصت کتابخوانی را می توان ترویج داد، تعریف شده است.

شهردار شیراز، ایجاد بستر هایی برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در فرهنگسراها، مراکز گردشگری و تفریحی، مکان های عمومی در اختیار شهرداری را از رویکرد های اصلی مدیریت شهری دانست که با اهتمامی جدی تر، دنبال خواهد شد.

او با اشاره به اینکه رویکرد شهرداری طی سال های اخیر، فرهنگی بوده است، گفت: شیراز با پشتوانه فرهنگی غنی شایستگی درخشش به عنوان پایتخت فرهنگی ایران را دارد.

شهردار شیراز ادامه داد: جایگاه این شهر در جغرافیای ادبی ایران زمین این فرصت را فراهم می کند که در سایر ابعاد گام های جدی تری برداشته شود و امروز که دنیا به ویژه منطقه خاورمیانه دچار تنش های جدی است جایگاه کار فرهنگی و نگاه صلح مدار مردم شیراز اهمیت دوچندانی پیدا می کند؛ شیراز سابقه زیادی در فرهنگ صلح دوستی مبتنی بر اندیشه های ادبی و فرهنگی این مردم دارد.

اسکندرپور با بیان اینکه ما در نقاط متفاوت دنیا نیازمند درک متفاوت از همدیگر هستیم و برای شناخت این تفاوت ها باید کتاب بخوانیم تا کتاب ما را در شناسایی خود و دیگران راهنمایی کند، مطرح کرد: به همین دلیل امسال شیراز پایتخت کتاب ایران نامگذاری شد و گام های مطلوبی در این باره برداشته شده است.

او با اشاره به تجهیز فرهنگسرا های شهرداری به کتابخانه از تلاش برای ایجاد فرصت کتابخوانی در پارک ها و بوستان ها تا سرانجام امسال خبر داد و گفت: علاوه بر تعریف باغ کتاب در پروژه های انسان محور، طی روز های آینده عملیات اجرایی پروژه بلوار شهید کسایی به طول 3 کیلومتر که در آن یک باغ کتاب هم پیش بینی شده، آغاز خواهد شد.

شهردار شیراز همچنین با اشاره به اقدامات اولیه اجرا شده برای اعلام کاندیداتوری شیراز برای کسب عنوان پایتختی کتاب دنیا، اضافه کرد: اطمنیان دارم که با توجه به پشتوانه و زیرساخت هایی که فراهم شده، افتخار خواهیم داشت که مردم شیراز در این عرصه هم این عنوان را کسب کنند. بالاخره رقابت وجود دارد و اگر این اتفاق امسال رقم نخورد، پیگیری جدی را تا حصول نتیجه در این باره ادامه خواهیم داد.

اسکندرپور تاکید کرد: پایتختی کتاب ایران و دنیا به عنوان هدف اصلی شهرداری شیراز محسوب نمی شود بلکه عنوان پایتختی یک راستا خواهد بود و هدف اصلی این مجموعه ایجاد فرصت های جدید برای کتاب و کتابخوانی است.

او با تاکید بر این نکته که شناخت تفاوت ها باعث خواهد شد تا بهتر در کنار همدیگر زندگی کنیم، از مسئولین یونسکو خواست با توجه به پشتوانه غنی تاریخی و فرهنگی شیراز فرصتی فراهم کنند که مردم ایران و دنیا از طریق شیراز بیش از گذشته با هم گفتگو کنند و زمینه شناخت درست از تفاوت ها برای بهتر زندگی کردن فراهم شود.

شهردار شیراز همچنین از تهیه لایحه ای با 26 طرح در حوزه گسترش کتاب و کتابخوانی خبر داد و گفت: این لایحه برای بررسی های بیشتر به زودی در شورای شهر شیراز به بحث و نظر گذاشته خواهد شد.

اسکندرپور گفت: مجموعه شهرداری و شورای شهر شیراز در سال های 1399 و 1400 پروژه های جدی را در دستور کار دارند که با توجه به اقدامات اجرایی شده و آنچه تا سرانجام امسال انجام می شود، گام هایی ماندگار در حوزه کتاب و کتابخوانی در شیراز به سرانجام خواهد رسید.

او همچنین خواستار تعامل و ارتباط با مجامع دنیای در زمینه های فرهنگی شد و گفت: با توجه به ظرفیت هایی که در شیراز وجود دارد و فرصتی که یونسکو ایجاد خواهد کرد، می توانیم به کشور های فارسی زبان همسایه هم خدماتی ارائه دهیم.

شهردار شیراز ادامه داد: با توجه به حاکمیت بیماری کرونا، اگرچه فرصت هایی به دلیل شرایط کرونا، اگرچه کسب عنوان پایتختی کتاب ایران توسط شیراز فرصت هایی را خلق کرد، اما به دلیل محدودیت ها نتوانستیم اقدامات شکلی انجام دهیم.

اسکندرپور خواستار تمدید پایتختی کتاب ایران برای شیراز در سال آینده شد و گفت که 29 پروژه خلاقانه در این حوزه تهیه شده و به مرور در شیراز اجرایی خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 13 آبان 1399 بروزرسانی: 13 آبان 1399 گردآورنده: konline.ir شناسه مطلب: 1225

به "شیراز نامزد پایتخت جهانی کتاب خواهد شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیراز نامزد پایتخت جهانی کتاب خواهد شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید