بالی کجاست؟ ، همه چیز درباره جزیره بالی
به گزارش کی آنلاین، جزیره بالی، یکی از مشهورترین جزایر اندونزی به شمار می رود؛ بالی به عنوان جزیره خدایان معروفیت دارد و فرهنگ باستانی مردم آن بسیار شناخته شده است.
اندونزی، کشوری مجمع الجزایری در جنوب شرقی آسیا است. جزیره بالی، یکی از جزایر بی شمار اندونزی و از استان های آن به شمار می رود؛ مهمان نوازی مردمان این جزیره کوچک در کنار منطقه ها زیبا و تماشایی آن، ستایش توریستان و مسافران زیادی را برانگیخته است. بالی، سرزمینی زیبا و دوست داشتنی محسوب می شود که به نام های جزیره خدایان، آخرین بهشت، سرزمین هزاران معبد و صبحگاه دنیا در میان توریستان معروفیت دارد. در سراسر جزیره بالی، معابد، سواحل و آبشارهای بسیار زیبایی وجود دارند که از جمله جاهای دیدنی بالی به شمار می روند.
همه چیز در خصوص جزیره بالی اندونزی:
- بالی کجاست؟
- چگونه به بالی برویم؟
- هزینه سفر به بالی
- جاهای دیدنی بالی
- تفریحات بالی
- برترین زمان سفر به بالی
- جشنواره های بالی
- تاریخچه بالی
بالی کجاست؟
- آدرس: اندونزی، دریای جاوه، جزیره بالی (مشاهده روی نقشه)
جزیره بالی، استانی از کشور اندونزی به شمار می رود. این جزیره حدود 153 کیلومتر عرض و 112 کیلومتر طول دارد که مساحت تقریبی آن حدود 5,780 کیلومتر مربع است. در کنار این جزیره کوچک، جزیره های کوچک تری نیز وجود دارند. بزرگترین شهر بالی، شهر دنپاسار است که مرکز آن نیز به شمار می رود. این شهر در جنوب بالی واقع شده است.
جمعیت و مذهب بالی
بالی در شمال استرالیا، جنوب مالزی، جنوب شرقی سنگاپور و جنوب غربی اندونزی واقع شده است. جمعیت فعلی بالی حدود 4.22 میلیون نفر است. اکثریت جمعیت این جزیره، هندو هستند و باقی نیز پیرو دین اسلام را دارند. البته، مذهب های دیگری همانند مسیحیت نیز در بین مردم رواج دارد. در کشور اندونزی، بالی، بزرگترین و محبوب ترین مقصد توریستی به شمار می رود؛ این جزیره هر سالانه هزاران توریست را به خود جذب می نماید.
برخلاف اکثریت کشور اندونزی که مسلمان هستند، حدود 84 درصد از جمعیت جزیره بالی، مذهب هندو را انتخاب نموده اند. این مذهب آن ها، تحت تاثیر مذهب هندوی آسیای جنوب شرقی قرار گرفته است و می توان باورهای بومی را نیز در آن مشاهده کرد. حدود 13 درصد از جمعیت بالی مسلمان و بخش اندکی نیز مسیحی و بودایی هستند.
زبان مردم بالی
زبان بالیایی و اندونزیایی، زبان هایی هستند که در بین مردمان جزیره بالی رواج دارند؛ بسیاری از مردم این جزیره، به دو یا سه زبان تکلم می نمایند. در بخش های توریست پذیر جزیره بالی، عمده افراد به زبان اندونزیایی صحبت می نمایند. بعضی از ساکنان جزیره بالی به زبان های محلی سخن می گویند؛ البته رایج ترین زبان های جزیره انگلیسی و چینی است. بنابراین، توریستان و مسافرانی که مسلط به زبان انگلیسی هستند، در سفر خود به جزیره بالی دچار مشکل نخواهند شد.
فرهنگ بالی
فرهنگ جزیره بالی ترکیبی از مذهب هندو - بودایی و لباس های بالیایی است. فرهنگ جزیره بالی بیشتر به خاطر مجسمه ها و هنرهای متفاوت خود شناخته می شود. خوراکی های جزیره بالی نیز از تنوع زیادی برخوردار هستند و موسیقی در این جزیره بسیار مورد استقبال قرار می گیرد و تنوع زیادی دارد.
سبک زندگی
در سبک زندگی مردمان جزیره بالی، کشاورزی، راه اصلی برای کسب عایدی به شمار می رود. مشاغل دیگری همانند ماهیگیری، تجارت و صنعت گری نیز وجود دارند و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند. هر چند، توسعه صنعت توریستی سبب شده تا مردم جزیره بالی، راه های جدیدی برای کسب عایدی پیدا نمایند. بیشتر مردمان جزیره در روستاها زندگی می نمایند. در این اجتماع های کوچک، مسئولیت تصمیم گیری در خصوص مراسم های معابد، ازدواج، عزاداری و... نیز یک انجمن محلی به نام بانجار است. هر بانجار شامل 50 تا 150 خانوار است که یک محل تجمع اختصاصی دارند.
پوشش گیاهی و جانوری بالی
با اینکه اندکی از تاثیرات قاره استرالیا را می توان بر جزیره بالی احساس کرد؛ اما در کل، بالی و جانوران آن بیشتر گونه آسیایی دارند. یکی از گونه های استثنا نیز کاکتوی کاکل زرد است که از خانواده ای استرالیایی محسوب می شود. در جزیره بالی، حدود 280 گونه پرنده وجود دارد که بعضی از آن ها از جمله مرغ مینا بالی، در خطر انقراض قرار دارند.
تا اوایل قرن بیستم میلادی، در جزیره بالی چندین پستاندار بزرگ همانند پلنگ و ببر بومی بالی وجود داشته اند؛ با این حال، ببر بومی بالی منقرض شده است و پلنگ نیز به ندرت به چشم دیده می شود. خفاش ها و سنجاب ها نیز موجوداتی هستند که در جزیره بالی، به تعداد بسیار زیادی وجود دارند. از دیگر پستاندارهای نادر جزیره بالی می توان به گربه پلنگ، مورچه خوار سوندا و سنجاب غول پیکر سیاه اشاره نمود.
در صخره های مرجانی پیرامون جزیره بالی و در منطقه ها مناسب برای غواصی همانند تولامبن، آمد، منجانگان یا نوسا پنیدا، حیات وحش دریایی قابل توجهی وجود دارد. از جمله حیوانات در این صخره های مرجانی می توان به لاک پشت پوزه عقابی، خورشیدماهی غول پیکر، سفره ماهی بزرگ، مار ماهی، کوسه سرچکشی، طوطی ماهی، کوسه صخره ای، باراکودا و مارهای دریایی اشاره نمود. در ساحل شمالی جزیره بالی و در نزدیکی سینگاراجا و لووینا نیز می توان به تماشای دلفین ها نشست.
چگونه به بالی برویم؟
برای سفر به بالی از ایران به بالی باید در نظر داشت که هیچ گونه پرواز مستقیمی وجود ندارد؛ از همین رو، مسافران و توریستانی که قصد دارند تا از ایران به سمت بالی بروند، باید خود را برای پروازی با چندین توقف آماده نمایند. پروازهای انجام شده به مقصد بالی معمولا در استانبول، دوحه، دبی یا سنگاپور توقف می نمایند و سپس به سمت فرودگاه بالی می روند. این امکان نیز وجود دارد که هواپیما بیش از یک توقف داشته باشد و قبل از نشستن در فرودگاه بالی، در دو یا سه مقصد دیگر نیز به زمین بنشیند.
یکی دیگر از روش های رفتن به بالی نیز با قایق و کشتی و از راه دریا است؛ می توان به فرودگاه های پیرامون جزیره بالی سفر کرد و سپس از آنجا، با کشتی به جزیره بالی رفت. در هر صورت، به علت فاصله زیاد، سفر بسیار طولانی و هزینه آن بسیار بالا است.
هزینه سفر به بالی
فاصله طولانی ایران با جزیره بالی، سبب شده تا هزینه سفر به این جزیره بسیار زیاد باشد. علاوه بر این، نبود پرواز مستقیم نیز یکی دیگر از دلایل گران بودن هزینه سفر است. بعلاوه هزینه های اقامت در جزیره بالی به مراتب گران است. در حقیقت، جزیره بالی، یک مقصد توریستی لوکس محسوب می شود که دارای هتل های پنج ستاره زیادی است و بازدید از جاهای دیدنی مختلف آن نیز هزینه هایی به همراه خواهد داشت.
جاهای دیدنی بالی
معبد تاناه لوت
- آدرس: برابان، کدیری، 20 کیلومتری شمال غربی کوتا (مشاهده روی نقشه)
معبد تانا لوت، یکی از نمادین ترین معابد در بالی به شمار می رود. این معبد در ساحل و روی یک صخره قرار گرفته است و پیرامون آن را نیز موج های خروشان فرا گرفته اند. برای مردم جزیره بالی، این معبد، یکی از مقدس ترین معابد دریایی به شمار می رود. به هنگام غروب آفتاب، بسیاری از ساکنان محلی و توریستان در این محل جمع می شوند تا به تماشای غروب آفتاب بنشینند.
معبد تانا لوت در اوایل قرن شانزدهم میلادی ساخته شده است. در جزیره بالی، هیچ توریست خارجی حق ورود به معابد را ندارد و این معبد نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ هرچند، می توان پیرامون آن گردش کرد و از این چشم انداز ها تماشایی لذت برد و به عکاسی مشغول شد.
کوه باتور
- آدرس: منطقه کینتامانی، فاصله یک ساعته با اوبود، کوه باتور (مشاهده روی نقشه)
هر روزه، بسیاری از افراد در تاریکی راهی کوه باتور می شوند تا در ارتفاع 1,700 متری، به تماشای طلوع خورشید بنشینند. پیرامون این کوه را فضایی سرسبز و پوشیده از مه فرا گرفته است. این آتشفشان مقدس و فعال، در منطقه کینتامانی در کوه های مرکزی بالی واقع شده است و با یک ساعت رانندگی از اوبود می توان به آن دسترسی داشت. برای رفتن به بالای این کوه، مسیرهای بسیار خوب و علامت گذاری شده ای تعبیه شده اند؛ صعود به کوه باتور آسان است و حدود دو تا سه ساعت زمان می برد. توریستان در طی صعود خود شاهد یک دهانه آتشفشانی بزرگ، رشته کوه های پیرامون آن و دریاچه زیبای باتور خواهند بود. در ساحل شمال غربی این دریاچه نیز یکی از معابد بسیار مهم بالی واقع شده است.
معبد اولواتو
- آدرس: در فاصله 25 کیلومتری جنوب کوتا، شبه جزیره بوکیت (مشاهده روی نقشه)
در بالای صخره های دریایی، یک معبد بسیار مشهور و مهم واقع شده است. این مکان، معبد اولواتو نام دارد که به لطف موقعیت مکانی خود، بسیار مشهور است. در جنوب غربی جزیره بالی و در شبه جزیره بوکیت، می توان این معبد را مشاهده کرد. غروب آفتاب در این معبد، برترین زمان برای بازدید از آن به شمار می رود؛ در این زمان، آسمان و دریا در نور عصرگاهی خورشید، درخشش خاصی دارند. قدمت معبد اولوواتو به قرن دهم میلادی باز می شود. باور بر این است که این معبد از بالی در برابر ارواح خبیثه دریا محافظت می نماید. تنها هندوها حق ورود به معبد را دارند.
جنگل میمون اوبود
- آدرس: شهر اوبود، جنوب شهر و در فاصله 10 دقیقه ای (مشاهده روی نقشه)
جنگل میمون اوبود به عنوان پناهگاه مقدس میمون ها نیز شناخته می شود و یکی از برترین جاذبه های توریستی در اوبود به شمار می رود. علاوه بر این، اگر از علاقه مندان به حیوانات و عکاسی هستید، این مکان، انتخاب بسیار خوبی است. علاوه بر میمون هایی که در این منطقه زندگی می نمایند، چشم انداز ها جنگلی آن بسیار زیبا و دلنشین است. مسیرهای مختلفی وجود دارند که توریستان را به درون اعماق جنگل می برند. در این میان، علاوه بر درختان بسیار بزرگ، مجسمه ها و معابد باستانی نیز به چشم می خورند که یک حس افسانه ای و اسرارآمیز دارند.
معبد اولون دانو براتان
- آدرس: مرکز بالی، ساحل غربی دریاچه براتان (مشاهده روی نقشه)
معبد اولون دانو براتان، یکی از تماشایی ترین معابد بالی به شمار می رود. این معبد، به الهه دریا و دریاچه ها اختصاص دارد و قدمت آن به قرن هفدهم میلادی باز می شود. این معبد در ساحل غربی دریاچه براتان و روی یک جزیره کوچک واقع شده است. در پشت این معبد نیز کوهستان های گونونگ براتان قرار دارند و بازتاب معبد در درون آب های دریاچه نیز یک چشم انداز بسیار خارق العاده را شکل می دهد. دریاچه براتان، یکی از منابع اصلی جزیره بالی برای آبیاری زمین های کشاورزی و بعلاوه آب آشامیدنی است. برترین زمان برای بازدید از این مکان، به هنگام صبح و قبل از شلوغ شدن آن است و مه صبحگاهی نیز حس اسرارآمیزتری به آن می دهد. از جمله جاهای دیدنی اطراف این معبد نیز می توان به باغ گیاه شناسی بالی اشاره نمود که دارای جنگل ها و گیاهان تماشایی و زیبایی است.
ساحل نوسا دوا
- آدرس: جنوب جزیره بالی (مشاهده روی نقشه)
ساحل نوسا دوا، یکی از برترین سواحل بالی به شمار می رود. اگر در پی آن هستید تا از شلوغی جزیره بالی بگریزید، برترین مکان، ساحل نوسا دوا است. در این ساحل، امکانات رفاهی و مجللی وجود دارند که در نقاط مختلف ساحل قرار گرفته اند. شنا کردن، موج سواری، آفتاب گرفتن و... از جمله فعالیت هایی هستند که می توان در ساحل نوسا دوا انجام داد.
جزایر نوسا
- آدرس: در فاصله 20 کیلومتری خارج از ساحل سانور (مشاهده روی نقشه)
اگر در پی آن هستید تا یک تعطیلات آرامش بخش را در جزیره بالی بگذرانید و علاقه ای به مکان های شلوغ و پر از توریست ندارید، پس جزایر نوسا برای شما بسیار مناسب است. جزایر نوسا شامل سه جزیره است که مشهورترین آن ها، جزیره نوسا لیمبونگان نام دارد؛ این جزیره در فاصله 20 کیلومتری از ساحل سانور قرار گرفته است و به راحتی می توان با قایق به آن دسترسی داشت. از جمله فعالیت هایی که می توان در این جزیره انجام داد، موج سواری، غواصی و کایاک سواری هستند.
جاهای دیدنی اصلی این جزیره نیز ساحل دریم، خلیج ماشروم و صخره های دویلز تیرز هستند. در کنار این جزیره نیز جزیره نوسا سنینگان واقع شده است که دارای یک تالاب آبی بسیار زیبایی است. بزرگترین جزیره در میان این سه جزیره نیز جزیره نوسا پنیدا است که در فاصله کوتاهی از دو جزیره دیگر واقع شده است. از جمله ویژگی های اصلی جزیره نوسا پنیدا می توان به صخره ها، غارها و یک پناهگاه پرندگان اشاره نمود. غواصی در آب های این جزیره نیز از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.
ساحل کوتا
- آدرس: منطقه بادونگ، کوتا (مشاهده روی نقشه)
ساحل کوتا در شمال جزیره بالی واقع شده است و یکی از سواحل بسیار مشهور بالی به شمار می رود و از همین رو، بسیار شلوغ است. ساحل کوتا، مکانی ایدئال برای موج سواران، به خصوص موج سواران تازه کار محسوب می شود. رستوران ها و کافه های کنار ساحل نیز راحتی بیشتری برای توریستان و مسافران فراهم می نمایند. با این حال، اگر در پی سواحل خلوت تری هستید باید به سواحلی همانند ساحل سانور، ساحل جیمباران و ساحل نوسا دوا بروید.
دره سایدمن
- آدرس: اوبود، شمال شرقی اوبود (مشاهده روی نقشه)
دره سایدمن، در شمال شرقی اوبود واقع شده است و حس و حال قدیم جزیره بالی را منتقل می نماید. روستاهای ساکت در میان این دره پر از مزارع پلکانی برنج قرار گرفته اند. در پس زمینه نیز کوه آگونگ دیده می شود که در پشت ابرها پنهان شده است. گردش در میان این روستاها و مزارع برنج، درک بهتری از فرهنگ و زندگی مردم بالی را به توریستان و مسافران منتقل خواهد نمود.
آبشار سکومپول
- آدرس: منطقه سینگاراجا، بولیلینگ، آنتوران (مشاهده روی نقشه)
برای بسیاری از افراد، آبشار سکومپول به عنوان زیباترین آبشار جزیره بالی شناخته می شود. این آبشار در حقیقت مجموعه ای از هفت آبشار طبقه ای است که در میان صخره های پوشیده از مراتع و جنگل ها رو به پایین حرکت می نمایند. مسیرهای زیادی برای دسترسی به این آبشار وجود دارد و بهتر است که همراه داشتن یک راهنمای کاربلد را مدنظر داشته باشید. علاوه بر تماشای این آبشار، می توان به تماشای مزارع برنج و روستاهای متنوع اطراف آن نیز پرداخت.
معبد تیرتا امپول
- آدرس: مرکز بالی، منطقه جیانیار، مانوکایا، جالان تیرا (مشاهده روی نقشه)
قدمت معبد تیرتا امپول به سال 960 پس از میلاد باز می شود. این معبد در جنگل های سرسبز و گرمسیری مرکز بالی واقع شده است. این معبد بسیار مهم به عنوان میراث فرهنگی ملی به ثبت رسیده و دارای سه حیاط جداگانه است. بخش مرکزی معبد یک استخر بزرگ و مستطیل شکل دارد که از چشمه های کوهستانی تغذیه می شود. بسیاری از ساکنان محلی، این آب ها را مقدس می دانند و در آن خود را متبرک می نمایند. برترین زمان برای بازدید از این معبد، اوایل صبح و بعدازظهر است که جمعیت توریست اندکی در اطراف آن حضور دارند.
تفریحات بالی
جزیره بالی بعضی از زیباترین سواحل را در خود جای داده است. در این سواحل تماشایی، علاوه بر گرفتن حمام آفتاب، می توان به غواصی و موج سواری پرداخت. بعضی از سواحل این جزیره همانند ساحل کوتا، برای موج سواری بسیار مناسب هستند. در کنار این سواحل، رستوران ها و کافه های مختلفی وجود دارند که می توان در آنجا، از غذاها و خوراکی های متنوع جزیره بالی لذت برد.
ورزش های آبی مختلفی در سواحل جزیره بالی وجود دارند که می توان از آن ها بهره برد. جدای از ساحل، جزیره بالی دارای جنگل ها و کوهستان های متعددی است که کوهنوردی و گردش در درون آن ها، از جمله دیگر فعالیت هایی است که می توان در جزیره بالی انجام داد. بازدید از جاهای دیدنی مختلف جزیره همانند معابد، قایق سواری در دریاچه ها و رودخانه ها، تماشای آثار باستانی و خرید نیز از جمله دیگر تفریحات محسوب می شوند که می توان در جزیره بالی انجام داد.
برترین زمان سفر به بالی
جزیره بالی در جنوب خط استوا واقع شده است و در تمام فصول سال، آب وهوای نسبتا یکسانی دارد. در طول سال، میانگین دمای هوا حدود 30 درجه سانتی گراد است و سطح رطوبت به 85 درصد می رسد. بارندگی های موسومی از ماه اکتبر تا آوریل پیش بینی می شوند و در ماه های دسامبر تا مارس نیز امکان بارش شدید باران وجود دارد.
برترین زمان برای سفر به بالی، ماه های آوریل، مه، ژوئن و سپتامبر است
از ماه ژوئن تا سپتامبر نیز به عنوان فصل خشک جزیره بالی شناخته می شود. در این زمان، سطح رطوبت کم است و عصرها، هوا خنک تر است و برترین زمان برای انجام فعالیت های مختلف در فضای باز به شمار می رود. در کل، فصل خشک برای سفر به جزیره بالی مناسب تر است، چراکه احتمال بارش های شدید و طوفانی کمتر است و در عین حال، رطوبت اندک باعث می شود تا گردش در منطقه ها مختلف برای توریستان و مسافران راحت تر باشد.
از سوی دیگر، در طی ماه های ژوئیه تا اوت و تعطیلات ماه های میلادی و کریسمس، جزیره بالی بسیار شلوغ است و توریستان زیادی به آن سفر می نمایند. برای گریز از فصل شلوغی، برترین زمان برای سفر به بالی، ماه های آوریل، مه، ژوئن و سپتامبر یعنی قبل و بعد از فصل شلوغ توریستی است. در این زمان، آب وهوا رطوبت کمتری دارد و اجاره اتاق ها و ویلاها به مراتب مقرون به صرفه تر است. علاوه بر این، بسیاری از جاهای دیدنی بالی نیز خلوت هستند.
جشنواره های بالی
بنابر تقویم های محلی، در سراسر سال، جشنواره های مختلفی در نقاط مختلف جزیره بالی برگزار می شوند. سال نوی هندو به نام نایپی، هر ساله در فصل بهار جشن گرفته می شود و مردم در خانه های خود باقی می مانند و توریستان نیز در حد امکان باید در اتاق های هتل خود یک روز را بگذرانند. در روز قبل از سال نوی هندو، مجسمه های بزرگ و رنگارنگی از هیولاها در خیابان ها رژه می روند و انتها در بعدازظهر آن روز سوزانده می شوند. این کار برای دور کردن ارواح خبیثه و اهریمن ها انجام می شود.
جشنواره هنرهای بالی
جشنواره هنرهای بالی هر ساله از دومین شنبه ماه ژوئن تا دومین شنبه ماه ژوئیه برگزار می شود. این جشنواره با رژه های بزرگ خود شناخته می شود، رژه هایی که معمولا در میدان پوپوتان در دنپاسار برگزار می شوند.
جشنواره بادبادک بالی
جشنواره بادباک بالی، یکی از جشن های سالانه این جزیره است؛ در این جشنواره، یکی از نمادهای فرهنگی بالی یعنی بادبادک سنتی بالی جشن گرفته می شود. مردمان این جزیره، هر ساله منتظر این جشنواره هستند و بادبادک های سنتی و روستایی زیادی در کنار بادبادک های مدرن در این جشنواره به پرواز درمی آیند. این جشنواره معمولا در فصل بارانی جزیره بین ماه های ژوئن و اوت برگزار و تاریخ دقیق آن نیز با توجه به شرایط آب وهوایی اعلام می شود.
جشنواره گالونگان و کونینگان
جشنواره گالونگان، مهم ترین جشنواره بالی به شمار می رود. این جشنواره در کل جزیره برگزار می شود و یک رویداد سالانه است که مصادف با سال ووکو است. باور بر این است که در طی این رویداد 10 روزه، تمام خدایان بالیایی به زمین می آیند. در جشنواره گالونگان، روستا به روستا و معبد به معبد، به جشن می پردازند. در این جشنواره، مردم برترین لباس و جواهرات خود را بر تن می نمایند. آخرین روز این جشنواره نیز مهم ترین روز آن به شمار می رود؛ آخرین روز به عنوان کونینگان نام دارد و اوج این جشنواره است. این روز خاص، روز عبادت و اجرای مراسم های مذهبی است.
مسابقه بوفالو میکپانگ
میکپانگ، مشهورترین مسابقه بوفالوسواری در بالی به شمار می رود. این جشنواره در شالیزارهای اطراف شهر جمبرانا در منطقه نگارا در غرب جزیره بالی برگزار می شود. این مسابقه هر ساله در ماه ژوئیه برقرار است و مسابقات نهایی و جشن اصلی آن نیز در ماه نوامبر برگزار می شوند.
جشنواره روستای سانور
جشنواره روستای سانور، جشنی است که هر ساله برگزار می شود تا در طی آن، فرهنگ و هنرهای جامعه ساحلی سانور جشن گرفته شوند. این جشنواره، یک هفته کامل سرشار از رویدادهای فرهنگی، غذاهای خوشمزه، ورزش های آبی و... است. این جشنواره معمولا در منطقه مایسونت در هتل اینا گرند بالی بیچ برگزار می شود.
جشنواره ساراسواتی
جشنواره ساراسواتی، جشنی است که به ستایش الهه ای هندو به همین نام می پردازد. ساراسواتی، الهه دانش، هنر و ادبیات است. برای جشن گرفتن این روز خاص، کتاب ها، دست نوشته ها و نسخه های خطی متبرک می شوند. در کتابخانه ها و مدارس نیز عبادت مشترک انجام می شود.
سال نوی چینی
سال نوی چینی در جزیره بالی در اواخر ماه ژانویه یا میانه ماه فوریه هر سال واقع شده است. این جشن خاص، به وسیله مردمان چینی تبار جزیره بالی و دیگر ساکنان چینی کشور اندونزی برگزار می شود. تاثیرات فرهنگی چینی بر جزیره بالی کاملا مشهود است و یکی از نمونه های شاخص آن نیز همین جشن سال نوی چینی و معابد بالی است که در آن، از عناصر فرهنگ چینی استفاده می شود.
تاریخچه بالی
جزیره بالی در ابتدا به جزیره جاوه متصل بوده؛ اما گذر زمان، این جزیره را جزیره جاوه جدا نموده است. امروزه، بین این دو جزیره، فاصله 2.4 کیلومتری وجود دارد. جزیره بالی، دارای تاریخی طولانی است و از گذشته های دور، ساکنانی در آن می زیسته اند. در سال های حدود 600 پیش از میلاد، مهاجرانی از جنوب چین به این جزیره آمدند و همراه خود، فرهنگ و ابزارآلاتی آورده بودند. در قرن هشتم تا چهاردهم میلادی نیز پادشاهان بومی مختلفی در جزیره بالی حاکم شدند. تاریخ این پادشاهان و پادشاهی ها را می توان در کتیبه ها، دست نوشته ها و آثار تاریخی به جا مانده پیدا کرد. پس از این دوره و تا اواخر قرن پانزدهم میلادی نیز امپراتوری ماجاپاهیت بر این جزیره حکمرانی می نموده است. در طی سال های پس از آن نیز، جزیره بالی به عنوان یک سرزمین مستقل پابرجا بوده است.
در سال 1906 میلادی، هلند، این جزیره را به تصرف خود درآورد و آن را مستعمره خود کرد. در طی جنگ دنیای دوم، امپراتوری ژاپن، جزیره بالی را تصرف و آن را از زیر سلطه غرب خارج کرد. سختی ها و قوانین جنگی ژاپن، باعث شد تا مردم بالی به شدت خواستار استقلال باشند. پس از تسلیم شدن ژاپن در جنگ دنیای دوم، مردم بالی، سلاح های ژاپنی را در اختیار گرفتند؛ اما هلندی ها به اندونزی و این جزیره بازگشتند تا بار دیگر کنترل مستعمره خود را در دست بگیرند. نبردهایی بین مردم بالی و نیروهای هلندی صورت گرفت که با شکست مردم بالی همراه شد. در سال 1949 میلادی، هلند، استقلال اندونزی را به رسمیت شناخت و بدین ترتیب، بالی نیز جزوی از کشور اندونزی شد.
پرسش های متداول
جزیره بالی کجاست؟
جزیره بالی یکی از استان های اندونزی به شمار می رود.
جاهای دیدنی بالی کدامند؟
معبد تیرتا امپول، آبشار سکومپول، ساحل کوتا، دره سایدمن و...
برترین زمان سفر به بالی کدام فصل است؟
برترین زمان برای سفر به بالی در فصل خشک و پس از اوج فصل توریستی یعنی ماه های آوریل، مه، ژوئن و سپتامبر است.
نام دیگر بالی چیست؟
جزیره خدایان، آخرین بهشت، سرزمین هزاران معبد و صبحگاه دنیا
منبع: کجارو / passionsandplaces.com / balicheapesttours.com / planetware.com / britannica.com / کجارو