دورریز گسترده از یخچال های خاموش اصناف
به گزارش کی آنلاین، تهران (پانا) - درست در زمانی که تعداد شهرهای قرمز در حال افزایش است و باری دیگر کسب و کارها به محدودیت و تعطیلی کشانده شده اند، قطع برق هم مزید بر دلیل شده تا حتی اصنافی که مجاز به فعالیت هستند، ضررهایی هنگفت ببینند و آرد گندم، گوشت، مرغ، ماهی، ماست و دوغی که با هزینه های بسیار زیاد فراوری شده را، پیش از رسیدن به دست مصرف کننده دور بریزند و این در حالی است که هیچ کس جوابگوی این دورریزها نیست و این احتمال می رود که در ادامه زیان این کسبه بر مشخص مالیات هم اثربخش نباشد. از بعد اجتماعی هم، مردم در معرض ویروس کرونا مجبور به ایستادن در صف های طولانی در مقابل مغازه هایی تاریک و چراغ سوخته شده اند که ای کاش، فقط لامپ و چراغ هایشان از کار بیوفتد و نه دستگاه و یخچال هایشان.
به گزارش روابط عمومی اتاق اصناف ایران،قطع برق به نام پدیده ای نوستالژیک اما ناخوشایند این روزها به خانه ها، بیمارستان ها ادارات، کارخانه ها و بازارهای سنتی و مدرن آمده است. این گزارش روایتی است از روسای اتحادیه های صنفی متضرر از قطعی برق طی روزهای است:
صف های طولانی در مقابل نانوایی های روشن!
یکی از بدترین شرایط ها در مقابل قطع برق را نانوایان دارند و چه شهری آسیب پذیر تر از شهرهای جنوبی در مقابل این پدیده تاریک؟!
رئیس اتحادیه نانوایان اهواز در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران بیان نمود: شرایط قطع برق طی هفته اخیر به مراتب بدتر از قبل شده است و منطقه های از شهر دو تا سه بار در روز و هر بار چندین ساعت را در خاموشی به سر می برند.
امیر دهقان گفت: شرایط آب و هوایی اهواز بسیار گرم است و قطع شدن برق مسائل بسیار زیادی را برای ما و بچه هایمان پیش آورده است اما ما این ها را تحمل می کنیم. با این حال مسائل زیادی هم در عرصه و کسب و کار به ویژه برای نانوایان پیش آمده است.
وی ادامه داد به طور میانه اگر فقط نیم ساعت برق یک نانوایی برود، 4 کیسه آرد 80 کیلویی که تبدیل به خمیر شده خراب می گردد. هزینه هر کیسه آرد حدود 130 هزار تومان است که این یعنی حداقل 520 هزار تومان خسارت در یک روز که فقط مشمول خرابی خمیر است و هزینه های دیگری هم روی دستمان گذاشته است.
دهقان گفت: برخی از استان ها به طور چراغ خاموش نرخ نان را افزایش داده اند اما در اهواز چنین چیزی نداریم. این در حالی است که نرخ آب و مایه خیر به طور بی ضابطه ای افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه نانوایان توضیح داد: نانوایان در حالت عادی یک میزان خمیر را زودتر تهیه می نمایند تا کمی بماند و بعد پخت گردد. این کار یاری می نماید تا کیفیت نان حفظ گردد اما به علت این خاموشی های پیش بینی نشده نانوایان نمی توانند زمان لازم را به خمیر بدهند و همین امر موجب کاهش کیفیت نان می گردد.
دهقان بیان نمود: شرایط مردم هم به هم ریخته است و گاها بدون نان مانده اند. مردم وقتی می بینند، چهار نانوایی برق ندارد، مجبور می شوند که صفی طولانی مقابل یک نانوایی تشکیل دهند و این شایسته مردم ما نیست.
نگهداری ناممکن گوشت در یخچال خاموش قصابی ها
رئیس اتحادیه قصابان اردبیل در مورد شرایط این صنف به موجب قطعی برق به ما گفت: همین امروز شکایاتی به دفتر اتحادیه رسید مبنی بر این که گوشت ها خراب شده اند. صنف قصابان بدون برق نمی توانند کار نمایند.
پناه علی پور اضافه کرد: برخی ها گمان می نمایند که وقتی برق برود باز هم گوشت در یخچال خنک می ماند اما موضوع این است که این ها فریزر نیستند و در شرایط قطع برق یخچال ها نگهداری خوبی از گوشت ندارند.
وی گفت: قطع برق در چند روز گذشته بیشتر شده است و ما چندین ساعت را بدون برق گذرانده ایم.
رئیس اتحادیه قصابان اردبیل با بیان این که این شهرستان حدود 480 قصابی دارای پروانه کسب دارد، اضافه کرد: در حال حاضر شرایط اردبیل نارنجی است اما فعالان این صنف از قطع برق، زیان دیده اند.
فساد مواد غذایی در رستوران ها
فساد مواد غذایی در شرایط قطع برق هم برای همگان قابل تصور است و رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران این موضوع را تایید می نماید.
سیدعلی اصغر میرابراهیمی در این باره گفت: این صنف در شهری مثل تهران که شرایط قرمز کرونایی دارد از پذیرش مشتری محروم است اما به صورت بیرون بر می تواند فعالیت کند. با این وجود، چنین فعالیتی در زمان قطعی برق امکان پذیر نیست.
وی بیان نمود: معمولا رستوران ها برای مصرف دو روز، مواد پروتئینی را خرید می نمایند. حال اینکه با قطع برق؛ گوشت، مرغ و ماهی که هرکدامشان قیمت بالایی یافته اند از دست می فرایند. اما تنها مواد غذایی فسادپذیر، این ها نیست و مثلا ماست و دوغ هم خراب می شوند.
وی اضافه کرد: نکته دیگر این که در شهرهایی که قرمز نیستند، باز هم فعالیت برای این صنف سخت تر است چرا که نمی توانند از سیستم تهیوه مطبوع استفاده نمایند و به بیان دیگر رعایت پروتکل های بهداشتی سخت خواهد بود.
سوپرمارکت ها و یخچال های سوخته
رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران ساری هم در گفت و گویی کوتاه با پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران از سوختن تعدادی دستگاه کامپیوتر در محل اتحادیه این صنف به موجب قطعی برق اخیر اطلاع داد و گفت: آسیب قطعی برق تنها برای واحدهای صنفی نبوده و حتی بر تشکل های صنفی هم خساراتی وارد آورده است.
یعقوب ذات الهی اضافه کرد: شاهد هستیم که در طول یک روز حتی دو بار برق قطع می گردد. به نام نمونه چند روز پیش، برق یکی از منطقه ها ساری برای بیش از 6 ساعت قطع بود که این شرایط بسیار سخت است.
وی اضافه کرد: قطعی های ناگهانی موجب می گردد که یخچال برخی از سوپرمارکت داران دچار سوختگی موتور گردد که هزینه تعمیر آن بالا است.
رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران ساری اظهار کرد: این شهرستان حدود 2 هزار و 800 سوپرمارکت دارد که مواد غذایی از جمله لبنیات، فرآورده های گوشتی و یخ زده با قطع برق از دست می فرایند و هزینه های سرسام آوری را بر فعالان این صنف وارد آورده اند.
تنش بین مشتریان و خشکشویی های بد قول شده
یکی دیگر از صنوف وابسته به برق، صنف خشکشویی است که در گروه شغلی یک قرار گرفته و از مشاغل لازم است که حتی در شرایط قرمز شهر ها هم مجاز به فعالیت است. با این حال، قطعی برق هزینه های سنگینی بر دست فعالان این صنف گذاشته است.
رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشوئی شهرستان تهران در این باره گفت: به طور کلی آسیب هایی که در اثر قطع برق بر صنعت خشکشویی و لباسشوئی وارد می آید را می توان به چهار دسته تقسیم کرد که اولین مسئله آن تحمل گرما برای فعالان این حرفه است.
ابوالفضل رجب زاده اضافه کرد: حرارتی که در یک واحد خشکشوئی و لباسشوئی وجود دارد در صنوف دیگر نیست. ما از دیگ بخار و دستگاه های دیگری استفاده می کنیم که محیط را بسیار گرم می نماید و اگر این دستگاه ها خاموش گردد حرارت آن تا سه ساعت ادامه دارد. بنابراین در نبود برق و سیستم خنک نماینده هوا، تحمل این گرما برای فعالان این صنف بسیار آزار دهنده است.
وی اضافه کرد: دومین مسئله که بسیار مهم است احتمال آسیب دیدگی و سوختن دستگاه های ما است. این دستگاه ها از برق 3 فاز استفاده می نمایند و اگر برق قطع گردد و برق 2 فاز وصل گردد و ما از آن بی اطلاع باشیم به سرعت دستگاه هایمان می سوزد. این در حالی است که 90 درصد دستگاه های ما فرسوده هستند.
رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشوئی شهرستان تهران سومین آسیب قطعی برق را لطمه بر اعتبار و آبروی فعالان این صنف و بد قولی در مقابل مشتری دانست و اضافه کرد: روال کار ما این طور است که مشتریان لباس های خود را برای زمان خاصی احتیاج دارند و آن را به ما می سپارند اما وقتی برق برود، طبیعی است که امکان کار نداریم. از سوی دیگر وقتی یک دستگاه خاموش گردد، روشن کردن دوباره آن موقع بر خواهد بود و این بدان معنا است که هر بار قطعی برق چندین ساعت کار خشکشوئی و لباسشوئی را عقب می اندازد. همین مسئله موجب تنش بین صاحب مغازه و مشتریان شده است و اعضای این اتحادیه با مسائل زیادی روبرو شده اند و چهارم این که گاها برای این که احتیاج مشتریان را پاسخ دهیم دچار تعجیل می شویم و تعجیل در اجرای کار، ممکن است از کیفیت آن بکاهد. سوال ما این است که چرا باید اعتیار ما زیر سوال برود و شرکت برق حتی طبق جداول اعلامی خود هم عمل نکند و به ما قدرت پیش بینی زمان قطعی برق را ندهد؟
بنابر این گزارش، هر کدام از واحدهای صنفی به موجب قطع برق دچار ضرر و زیان شده اند. چه آن هایی که دستگاه و ابزاری دارند که با برق کار می نماید و چه کسب و کارهایی که برای تامین تهویه مناسب و روشنایی محل کسب احتیاج به برق دارند.
می دانیم که تهویه مناسب این روزها به موجب پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا اهمیت بیشتری یافته است. این که یک کاسب نتواند این تهویه را تامین کند، کسب و کار او را در معرض نارضایتی مشتری یا برخورد بازرسان قرار خواهد داد. ضمن این که تامین روشنایی برای بسیاری از واحدهای صنفی، حکم کرکره بالا را دارد و چنانچه چراغ مغازه ای خاموش باشد مشتری از ورود به آن به تردید می افتد. ضمن این که دستگاه های کارتخوان، صندوق های مکاهمه و بسیاری از امور دیگر یک واحد صنفی تولیدی، توزیعی، خدماتی یا خدمات فنی به جریان برق واسبته است و قطع به یک باره آن، آسیب های جبران ناپذیری چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ اعتباری بر کسبه وارد می نماید. بدین جهت لازم و واجب است تا متولیان صنعت برق و دولت نسبت به تامین برق مورد احتیاج اصناف، توجه کافی نشان دهند که این امر جزء حقوق اولیه ایشان است.
منبع: خبرگزاری پانا