بوسیدن نوزاد چه خطرهایی به دنبال دارد؟

به گزارش کی آنلاین، بوسیدن نوزاد باعث می شود او در معرض بیماری های خطرناکی مانند هرپس، بیماری های تنفسی، آلرژی و بیماری های گوارشی قرار گیرد. برای پیشگیری، بهتر است بوسیدن نوزاد تا سه ماهگی به حداقل میزان ممکن باشد و اقدامات احتیاطی پیش از در آغوش دریافت و بوسیدن نوزاد انجام شود.

بوسیدن نوزاد چه خطرهایی به دنبال دارد؟

خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - لحظه ای که یک نوزاد کوچک را که در قنداق زیبایی پیچیده شده، می بینید تمایل دارید او را در آغوش بگیرید و غرق در بوسه کنید. بوسیدن نوزاد احساس خوشایندی به ما می دهد. همگی این کار را از روی عشق و محبت انجام می دهیم، اما نمی دانیم ممکن است به طور ناخواسته به نوزاد آسیب برسانیم. پژوهش ها نشان داده است که بوسیدن نوزاد بر روی لب ها و یا نزدیک به دهان می تواند موجب انتقال ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 (HSV 1) شود، زیرا یکی از رایج ترین میکروب های موجود در دهان انسان است. این ویروس برای بزرگسالان بی ضرر است، اما در نوزادان ممکن است منجر به تبخال و تب برفکی در داخل و یا اطراف دهان و در موارد شدیدتر موجب عفونت در مغز، ریه و کبد شود.

خطرات بوسیدن نوزاد

عشق برای رشد مناسب و توسعه مهارت های کودک ضروری است. طبیعی است که پدر و مادر ها نوزادشان را ببوسند، اما از سویی دیگر بایستی نوزاد را از ابتلا به عفونت های خطرناک محافظت کنند. یکی از نکات کلیدی در این زمینه این است که اجازه ندهند در سه ماهه اول تولد نوزاد، کسی دهان یا لب های او را ببوسد. در ادامه خطرات بوسیدن نوزاد را توضیح می دهیم.

1. تبخال (هرپس)

به تازگی مادری در یک پست فیس بوکی توضیح داده بود که چگونه فرزندش با ویروس HSV-1 آلوده شده است. یکی از اقوام نوزاد که تبخال روی صورتش داشته، نوزاد را بوسیده و ویروس را به او منتقل کرده است. نوزاد به بیمارستان منتقل و بستری شده است. ویروس در بدن نوزاد پخش شده و برای چند روز در حال مبارزه با ویروس گسترش یافته در بدنش بوده است. با مشاهده این موارد ناگوار، به پدر و مادر ها توصیه می شود که اجازه ندهند افراد مبتلا به تبخال نوزاد را ببوسند.

2. RSV (ویروس سونسیتیال تنفسی)

RSV یک بیماری ویروسی است که در آن ریه های نوزاد تحت تأثیر قرار می گیرند و تنفس برای او سخت می شود. هم چنین، این بیماری بسیار مسری است و نوزادان و بچه ها به سرعت به آن مبتلا می شوند. از این رو اگر کودک یا بزرگسال مبتلا به این بیماری به نوزاد نزدیک شود یا او را ببوسد، ویروس به آسانی به نوزاد منتقل می شود. از سویی دیگر نایژه ها و راستا های تنفسی در نوزادان، بسیار کوچک و نازک هستند، بنابراین التهاب ناشی از عفونت می تواند در نوزادان کشنده باشد.

بیشتر بخوانید: درمان سرماخوردگی نوزادان زیر 3 ماه با چهار راهکار موثر

3. آلرژی غذایی

بسیاری از نوزادان و بزرگسالان به برخی از مواد غذایی حساسیت دارند. حتی اگر دوستان و مهمانان خود را از نوع آلرژی کودکتان نیز آگاه کنید، ممکن است به اهمیت موضوع واقف نباشند. به ویژه در مورد محصولات آرایشی، مردم از گلوتن موجود در رژ لب خود بی اطلاع هستند. گلوتن می تواند موجب یک واکنش خود ایمنی در بدن شود. بدین ترتیب کودک مبتلا به آلرژی در اثر تماس با گلوتن در معرض خطر ابتلا به سرطان و دیگر اختلالات خود ایمنی قرار می گیرد. در نتیجه بهتر است که مانع بوسیدن نوزاد توسط دیگر افراد شوید، زیرا شما هرگز نمی توانید مطمئن باشید آن ها چه مواد غذایی مصرف کرده اند و آیا هنوز قطعه ای از آن در بین دندان هایشان باقی مانده است یا نه.

بیشتر بخوانید: حساسیت بچه ها؛ معرفی انواع حساسیت در بچه ها و راهکارها

4. مواد شیمیایی موجود در محصولات بهداشتی

محصولات مراقبت از پوست، شامل مواد شیمیایی هستند که پوست را جوان و شاداب نگه می دارند. این محصولات ممکن است شامل پارابن ها، فرمالدئید، رنگ های مصنوعی و دیگر مواد باشند. این مواد موجب بروز اختلالاتی در غدد درون ریز و افزایش ریسک ابتلا به سرطان می شوند. از این رو، توصیه می شود قبل از بوسیدن نوزاد، افراد صورت خود را از آرایش پاک کنند تا نوزاد در معرض محصولات آرایشی حاوی این مواد شیمیایی سمی قرار نگیرد.

5. بیماری بوسه

بیماری بوسه نام مستعار مونونوکلئوز است. این بیماری عفونتی است که از راه بوسیدن و به وسیله بزاق منتقل می شود. این بیماری در نوزادان و بچه ها منجر به آبریزش بینی، بی قراری و مسائل تنفسی می شود. بیماری بوسه، یک بیماری ویروسی است و هیچ درمانی ندارد. با گذشت زمان سیستم ایمنی بدن به طور اتوماتیک عفونت را از بین می برد.

6. ایجاد حفره های دندانی

همگی می دانیم که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، موجب بروز حفره در دندان ها می شود. واقعیتی که کمتر به آن اشاره می شود، این است که بوسه های ما نیز ممکن است باعث ایجاد حفره در دندان کودک شود. پدر و مادر ها باید بدانند باکتری هایی بنام Streptococcus mutans در بزاق بزرگسالان موجودند که با انتقال به دهان کودک موجب بروز حفره در دندان های کوچک آن ها می شوند. هنگام بوسیدن نوزاد، یا خوردن اشتراکی غذا، شما به طور ناخودآگاه میکروب ها را به کودک خود منتقل می کنید. برای حفظ سلامت نوزاد خود بایستی در نظر داشته باشید که با فوت کردن غذای نوزاد نیز بخشی از بزاق خود را وارد غذای او می کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه از پوسیدگی دندان بچه ها جلوگیری کنیم؟

7. سیستم ایمنی ضعیف

در چند ماه اول تولد نوزاد، باکتری های روده او هنوز در مرحله رشد هستند. به همین دلیل، هر کودک یا بزرگسالی که با نوزاد تماس دارد بایستی دست های خود را به خوبی بشوید و نشانه های بیماری نیز نداشته باشد. در برخی موارد بزرگسالانی که از بیماری خود بی اطلاع هستند، نوزاد را در آغوش می کشند و می بوسند. اینگونه نوزاد در معرض میکروب قرار می گیرد و باید با سیستم ایمنی ضعیف خود با میکروب مبارزه کند.

8. ویروس های معده

اگر نوزاد دچار دل درد، اسهال و استفراغ شود، اوضاع به شدت بهم می ریزد. تنها یک بوسه از فرد آلوده به ویروس کافی است تا کودک را مبتلا کند. این بیماری برای نوزادان بسیار خطرناک است و منجر به از دست دادن مایعات بدن آنها می شود.

اقدامات احتیاطی برای بوسیدن نوزاد

در هر بخشی از بدن باکتری ها و ویروس هایی حضور دارند، که بیشتر آن ها را برای بزرگسالان بی ضرر هستند، اما می تواند نوزادان را تحت تاثیر قرار دهند. زیرا سیستم ایمنی نوزادان هنوز تکامل پیدا نکرده است. به همین دلیل توصیه می شود که در هنگام بغل کردن یا بوسیدن نوزاد، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • مراقب سلامتی و بهداشت شخصی خود باشید.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
  • قبل از تماس با نوزاد، دست های خود را بشویید.
  • نوزاد را بطور منظم حمام کنید.
  • از دستمال مرطوب کودک برای تمیز کردن دهان و صورت نوزاد استفاده کنید.
  • اقدامات پیشگیرانه را به دوستان، خانواده و خویشاوندانی که با نوزاد تماس دارند، آموزش دهید.
  • ظروف کودک و محصولات بهداشتی او را از وسایل دیگران جدا کنید.
  • بسیاری از وسایل خانه محل تجمع میکروب ها هستند. بهتر است از تماس مستقیم کودک با کنترل تلویزیون، حوله های آشپزخانه، تلفن های همراه و کیف های دستی، اجتناب کنید.
  • افراد مبتلا به هر گونه عفونت و بیماری را از نوزاد دور نگه دارید.
  • به افرادی که بیماری تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا یا سرفه مزمن، و یا آبله مرغان و بیماری روده دارند، اجازه ندهید نوزاد را ببوسند.

سخن آخر اینکه

بوسیدن نوزاد، به خصوص از روی لب ها خطرات جدی برای او در پی دارد. اما این بدان معنا نیست که شما نباید نوزاد خود را ببوسید! با رعایت موارد احتیاطی ذکر شده در بالا، شما آزاد هستید که نوزاد دلبندتان را بوسه باران کنید.

برگرفته از: parenting firstcry

منبع: setare.com
انتشار: 20 اسفند 1399 بروزرسانی: 20 اسفند 1399 گردآورنده: konline.ir شناسه مطلب: 1478

به "بوسیدن نوزاد چه خطرهایی به دنبال دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بوسیدن نوزاد چه خطرهایی به دنبال دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید