گرم شدن قطب شمال و آینده نامعلوم ساکنان بومی
به گزارش کی آنلاین، تغییرات آب و هوایی و گرم تر شدن زمین تاثیرات گوناگونی بر قطب شمال داشته و آینده ای نامعلوم پیش روی این منطقه از زمین گذاشته است.
به گزارش خبرنگاران، یورونیوز در گزارشی تازه به بررسی اثرات تغییرات آب و هوایی بر روستایی در شمال سوئد و زندگی بومیان این مناطق پرداخته است.
قطب شمال با اینکه هنوز سرد است اما به سرعت در حال گرم تر شدن است.
توماس کوهمونن از بومیان سامی این منطقه از سوئد می گوید: آنچه می بینیم این است که هر چه بیشتر به طبیعت فشار بیاورید، طبیعت بیشتر تلافی می کند.
با بررسی تغییرات دمایی به نظر می رسد وقت آن رسیده است که کتاب رکوردها را بروزرسانی کنیم. نه تنها این دومین فوریه بسیار گرم در سطح جهانی بود، بلکه همچنین در اروپا کل دوره زمستان امسال از آغاز دسامبر تا انتها فوریه 3.4 درجه بالاتر از دوره زمانی 1981 تا 2010 بود و معنای آن این است که این زمستان گرم ترین زمستان زمین تا به امروز بوده است.
با نگاهی به نقشه تغییرات دمای هوا در ماه فوریه در مقیاس جهانی متوجه می شویم که در اواخر تابستان، قطب جنوب گرمتر از حد متوسط است، در استرالیا هواد سردتر بوده و در اروپا هوا ملایم تر بوده است. اما در سراسر سیبری و آسیای مرکزی هوا بطور قابل توجهی گرمتر از حد متوسط دما در ماه فوریه بوده است.
کارشناسان محاسبه کرده اند که حدود 850 هزار کیلومتر مربع یخ در قطب شمال و در ماه گذشته (فوریه) از دریا کم شده است که معمولا در طول یک سال این مقدار باید کم می شد. مقدار یخی که با مساحت فرانسه و ایتالیا برابری می کند.
نگاهی به شرایط روستای آبیسکو در شمال سوئد نشان می دهد که به دلیل تغییرات آب و هوایی میانگین دمای سالانه از زیر صفر به بالای صفر رسیده است.
نمودار تغییرات دما نشان می دهد که دمای سالانه از سال 1960 در حال نوسان است اما به تدریج دما افزایش یافته است و اکنون به صفر رسیده است.
مطالعه درختان و سنجش دما در ایستگاه هواشناسی در صد سال گذشته نشان می دهد که روستای آبیسکو دو برابر سریعتر از سایر نقاط جهان در حال گرم شدن است.
در مرکز گردشگری پارک ملی آبیسکو، کل نمایشگاه به تغییرات در چشم انداز محلی اختصاص داده شده است. ببینیم این تغییرات چه معنایی برای گیاهان و حیوانان این منطقه دارد.
لو فیشر، رئیس مرکز بازدیدکنندگان پارک ملی آبیسکو می گوید: ما اکنون روباه قطبی را در نواحی بالاتر کوهستان داریم و پایین تر روباه قرمز را داریم. اگر آنها با هم تماس پیدا کنند، روباه قرمز، روباه قطبی را از بین می برد.
در روستای آبیسکو، افراد محلی تغییراتی را شاهد هستند که به گفته آنها برای مردمی که دورتر در جنوب زندگی می کنند قابل مشاهده نیست. مثلا خط درختان روی کوه باید پایین تر بود اما هر سال با بالا رفتن درجه حرارت، این خط در حال بالا رفتن است.
توماس کوهمونن، سامی است. سامی ها جامعه ای بومی در شمال سوئد، نروژ و فنلاند هستند. او می گوید که هر سال زندگی برای کسانی که به شیوه سنتی زندگی می کنند از جمله پرورش دهندگان گوزن سخت تر می شود.
توماس کوهمونن می گوید: اینجا چراگاههای زمستانی ما و همسایگان ماست. اما در سالهای اخیر به مراتع بسیار پراکنده تبدیل شده است.
آب و هوای گرمتر به معنای باران بیشتر است که باعث ایجاد گلسنگ روی زمین می شود که در نتیجه گرسنه ماندن گوزن ها را در پی دارد. توماس می گوید که امسال برخی خانواده ها گوزن هایشان را در داخل فنس ها نگاه داشتند و بصورت دستی به آنها غذا می دهند با اینکه می گویند این کار برای حیوانات خوب نیست.
به گزارش یورونیوز، کیت لارسون، اقلیم شناس ایستگاه تحقیقات علمی آبیسکو می گوید: تا 1989 به استثنای 2010 همه سالها، سالهای گرم بودند. این به این معنا نیست که زمستان سرد نبوده است، ما به هر حال هنوز در قطب شمال هستیم اما آن زمستان های سرد را از دست داده ایم.
منبع: خبرگزاری ایسنا