چگونه از دروغ گویی بچه ها جلوگیری کنیم؟

به گزارش کی آنلاین، یک روانشناس درباره راه حل مقابله با دروغ گویی بچه ها توضیحاتی داد.

چگونه از دروغ گویی بچه ها جلوگیری کنیم؟

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، کمال پرهون روانشناس و مشاور خانواده در گفت وگو با خبرنگاران، درباره راه چاره مقابله با دروغ گویی بچه ها اظهار کرد: در حالی که دروغ گویی در بچه ها امری عادی است، والدین و معلمان می توانند از حقیقت گفتن بچه ها به روش های مختلف پشتیبانی کنند و از مجازات های بیش از حد یا بیش از حد خودداری کنید.

این روانشناس با بیان اینکه دنیای بچه ها بر اعتماد کامل پایدار است، اضافه کرد: کوچکترین سوء استفاده از اعتماد آن ها و قول الکی به آن ها دادن باعث بی اعتمادی و یادگیری رفتاری های نامناسب از جمله دروغ گویی در آن ها خواهد شد از این رو باید در این زمینه والدین و معلم ها دقت لازم را داشته باشند.

او ادامه داد: آموزش هیجانات و احساسات می تواند بر درک کودک از مضرات و مسائل دروغ گویی و مسائلی که این کار در آن و اطرافین به وجود می آورد آگاه شده و آن ها را در جهت درست راستگویی و سودمندی آن هدایت کنید.

پرهون گفت: اطمینان حاصل کنید که آن چه که کودک بیان می کند متناسب با سن او واقعا یک دروغ است، چون در بچه ها نوپا تخیل یک امر واقعی است و زندگی آن ها آمیزه ای از تخیل و واقیعت است.

این روانشناس با بیان اینکه اگر دروغ گفتن مداوم است و توانایی کودک را در عملکرد مؤثر در زندگی روزمره مختل می کند باید با یک متخصص سلامت روان مشورت کنید، اضافه کرد: همیشه از گفتن حقیقت الگو بگیرید و از دروغ های کوچک خودداری کنید و آموزش راستگویی و عواقب آن در قالب بازی و استفاده از قصه گویی و گفتن حقیقت به عنوان یک ارزش این رفتار ها را در بچه ها نهادینه کنید.

او با اشاره به اینکه استفاده از بازی های و قصه هایی با عواقب مخرب دروغ گفتن برای شخصیت های داستان می تواند موثر باشد، اضافه کرد: بهانه دروغ گفتن را قبول نکنید، زیرا دروغ گویی قابل قبول نیست و بچه ها باید عواقب مخرب دروغ گفتن را درک کنند و هر وقت ممکن باشد باید از دروغ گویی عذرخواهی کنند.

پرهون توضیح داد: عواقب منطقی باید برای کودک دروغ گو ایجاد شود و بسیاری از بچه ها برای رهایی از مجازات سرزنش دروغ می گویند همچنین از دشنام دادن خودداری کنید، رفتاری آرام داشته باشید، از بچه ها که حقیقت را گفتند تشکر کنید.

این روانشناس ادامه داد: والدین باید بین خود کودک و رفتاری که از او سر زده است تمایز قائل شوند و برای کودک توضیح دهند که به خاطر رفتار مشخصی باید عذرخواهی کند یا عواقب آن را جبران کند.

او با بیان اینکه یکی از روش های مداخله ای کارامد برای کاهش رفتار های نامناسب از جمله دروغ گویی در بچه ها استفاده از تکنیک رفتاری محروم کردن است، اضافه کرد:کودک باید از دلیل محروم کردن و مدت زمان آن آگاه باشد به عنوان مثال، برای دروغ گویی یا صحبت بی ادبانه 3 دقیقه محروم کردن کافی است و طول مدت محرومیت باید مختصر و کوتاه باشد، معمولا زمان 5 دقیقه یا کمتر مناسب و کافی است.

پرهون اعلام کرد: محروم کردم نباید به کودک این اجازه را دهد که از موقعیت ها فرار یا اجتناب کند، برای مثال کودکی که از فعالیت های مدرسه و انجام کار های کلاس متنفر است بیرون انداختن او از کلاس درس برای محروم کردن به او این اجازه را می دهد که از کار مدرسه اجتناب کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 17 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: konline.ir شناسه مطلب: 501

به "چگونه از دروغ گویی بچه ها جلوگیری کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه از دروغ گویی بچه ها جلوگیری کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید