طرز تهیه چولو لاری با نکات و ترفندهای مهم طرز تهیه چولو
به گزارش کی آنلاین، طرز تهیه چولو
شیرینی های سنتی جایگاه خاصی در میان ایرانیان دارند. این شیرینی ها با توجه به شرایط آب و هوایی و فرهنگ و رسوم هر شهر تهیه می شوند. چولو یکی از نان های سنتی است که در شهرستان لار و شهرهای جنوبی پخت می گردد. تهیه این شیرینی بسیار ساده است اما عطر و طعم بی نظیری دارد که می توانید در کنار چای یا دمنوش های دیگر نوش جان کنید.

نامگذاری این شیرینی به علت استفاده از وردنه ای خاص به نام چوه است که به صورت شیاردار است. این وردنه در هنگام پهن کردن خمیر، باعث ایجاد شیارهایی بر روی آن شده تا شیرینی ظاهری زیبا داشته باشد. در ادامه به طرز تهیه چولو لاری می پردازیم.
طرز تهیه چولو لاری با نکات و ترفندهای مهممواد لازم برای طرز تهیه چولو
مواد لازم برای تهیه شیرینی چولو خانگی ساده، بسیار ساده و در دسترس هستند و همین حالا می توانید برای تهیه آن دست به کار شوید.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد | 500 گرم |
روغن جامد یا کره | 200 گرم |
شکر | 200 گرم |
پودر زنجبیل | یک چهارم پیمانه |
آب گرم | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرینی چولو لاری
تهیه این شیرینی نیز بسیار ساده و راحت است.
- ابتدا روغن را ذوب نموده و با آرد و شکر مخلوط می کنیم. مخلوط را به آرامی با دست ورز می دهیم تا خمیری منسجم و یکدست ایجاد گردد.
- پس از مخلوط شدن، زنجبیل را به آن ها اضافه نموده و مجددا به ورز دادن ادامه می دهیم. آب گرم را به صورت مرحله به مرحله اضافه می کنیم و هم می زنیم تا زمانی که خمیر منعطفی ایجاد گردد. این خمیر نباید به دست بچسبد.
- پس از تهیه درون کیسه فریزر قرار داده و برای مدت زمان نیم ساعت درون یخچال قرار دهید. استراحت باعث می گردد خمیر لطیف تر و شیرینی خوشمزه تری داشته باشید.
- پس از آن خمیر را از یخچال خارج نموده و با وردنه بر روی سطح صافی باز می کنیم. ضخامت خمیر باید حدودا یک سانتی متر باشد تا شیرینی باکیفیت تری داشته باشید.
- حال از قالب های شیرینی در شکل های مختلف گرد، یا اشکال دیگر برای قالب زدن خمیر استفاده می گردد.
- ماهیتابه یا قابلمه نچسبی را بر روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ گردد. احتیاجی به استفاده از روغن نیست.
- شیرینی ها قالب زده شده را درون آن قرار داده تا با شعله ملایم سرخ شوند. پس از سرخ شدن یک طرف آن ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز به خوبی سرخ گردد.
- شیرینی ها را درون ظرف قرار داده تا کاملا خنک شوند و سپس نوش جان کنید.
از آنجایی که در تهیه این شیرینی از زنجبیل استفاده می گردد، به آن شیرینی چولو یا زنجبیلی گفته می گردد.
مقدار کالری در هر 100 گرم | 180 کالری |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 20 دقیقه |
تعداد نفرات | 6 نفر |
این شیرینی نوروزی در لارستان به روش دیگری نیز تهیه می گردد. روش تهیه آن مشابه روش گفته شده است، با این تفاوت که می توانید شیرینی ها را درون سینی فر قرار داده و در فر بگذارید. به این صورت به طور همزمان دو طرف شیرینی برشته شده و آماده سرو است. از مهم ترین ویژگی های این شیرینی این است که برای مدت زمان چند ماه درون فریزر قابل نگهداری است و مزه آن به هیچ عنوان تغییر نمی کند.
شیرینی چولو از شیرینی های سنتی و پرطرفدار لار و شهرهای جنوب کشورطرز تهیه تافتون لاری
تافتون لاری از خوشمزه ترین نان های جنوبی است که با بافت نرم و لطیف هواداران زیادی در سراسر کشور دارد. اگر شما نیز به این نان علاقه دارید با ما همراه باشید تا با دستور تهیه آن آشنا شویم. مواد لازم برای تهیه آن به صورت زیر هستند.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد | دو پیمانه |
آب | یک پیمانه |
نمک | یک قاشق مربا خوری سرخالی |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
خمیرمایه | یک قاشق غذاخوری |
هل کوبیده شده | یک قاشق مربا خوری |
روغن | یک سوم پیمانه |
پودر زنجبیل و سیاه دانه | به میزان کم |
برای تهیه این نان خوشمزه ابتدا خمیر مایه را به همراه یک قاشق شکر و یک چهارم لیوان آن مخلوط کنید. این مخلوط را کنار گذاشته تا خمیر مایه به عمل بیاید. سپس در ظرف دیگری آرد را با نمک مخلوط نموده و میزان کمی آب به آن اضافه می کنیم. مخلوط خمیر مایه را نیز به ان اضافه نموده و هم می زنیم. پس از آن روغن را نیز به ترکیب اضافه نموده و به خوبی ورز می دهیم تا کاملا یکدست گردد.
طرز تهیه نان تافتون لاریاین خمیر باید در ظرف مناسب قرار گرفته و در محیط اتاق به مدت یک ساعت بماند و استراحت کند. پس از آن خمیر پف نموده، باید پف آن را گرفته و به چانه هایی با میزان دلخواه از آن جدا کنید. می توانید میزانی پنیر صبحانه درون آن ها قرار دهید و کمی با وردنه صاف کنید. سپس با فاصله مناسب درون سینی فر بچینید.
سپس خمیر باید در همین حالت نیم ساعت دیگر استراحت کند. پس از استراحت مجدد با چاقو برش هایی بر روی آن ها ایجاد نموده و میزانی پودر هل و زنجبیل بر روی آن ها بپاشید. می توانید از سیاه دانه نیز به صورت دلخواه بهره ببرید.
فر را روشن نموده و در دمای 180 درجه قرار دهید. پس از گرم شدن، خمیرها را درون فر گذاشته تا به مدت 30 دقیقه بپزند. زیر نان ها که برشته شد گریل را روشن کنید تا روی آن ها نیز طلایی گردد. پس از خارجش دن از فر کمی روغن روی نان ها بریزید و اجازه دهید خنک شوند. نان خوشمزه و لذیذ شما آماده است. از این نان می توانید به عنوان یک نان یا شیرینی رژیمی خوشمزه بهره ببرید.
طرز تهیه مهیاوه لاری
مهوه یا مهیاوه یکی از خوردنی های بسیار پرطرفدار در شهر لار و منطقه ها جنوبی کشور است. مهیاوه مایعی تیره رنگ متمایل به خاکستری است که بوی بسیار تندی داشته و در هرمزگان و مخصوصا لارستان دیده می گردد. برای تهیه آن ابتدا ماهی ساردین را خشک نموده و کاملا می کوبند و پس از برشته کردن با میزانی نمک و آب مخلوط می نمایند تا مایع نسبتا روانی به دست بیاید. این مایع مهوه یا مهیاوه نام دارد.
این مایع را بر روی سفره قرار داده و قسمتی از نان را در آن زده و میل می نمایند. از دیگر کاربردهای آن استفاده در تهیه نان است. این نان، نان مهیاوه ای نام دارد. برای تهیه این نام از آرد یا خمیر نان سنگک به همراه آب، تخم مرغ، مهوه، کنجد و کره استفاده می نمایند. تهیه آن همچون نان معمولی است، با این تفاوت که از مهوه نیز استفاده می گردد تا طعم و عطری خاص و لذیذ به خود بگیرد.
طرز تهیه مهیاوه لارییکی دیگر از نان های معروف شهرستان لار، بالاتوه است که به مواد اولیه ساده و در دسترس تخم مرغ، شیر ولرم، آب، خمیر مایه، نمک، شکر، آرد و موادی مانند منجد، مهوه و کل استک برای رومال آن تهیه می گردد. در مقاله های دیگر از بلاگ خبرنگاران می توانید با طرز تهیه نان بالاتوه لاری نیز آشنا شوید. این نان به یاری ساج (در زبان محلی به آن توه می گویند) تهیه می گردد. مایع نان را بر روی آن ریخته و با ملاقه به صورت دورانی پخش می گردد.
حاجی بادام نیز یکی از شیرینی های سنتی استان یزد است که در شهرهای مختلفی مانند شیراز، کاشان و … نیز تهیه می گردد. این شیرینی سنتی بسیار خوشمزه و پرطرفدار است و با مواد اولیه ساده و در دسترسی تهیه می گردد. در بلاگ خبرنگاران با طرز تهیه حاجی بادام آشنا شوید و این شیرینی خوشمزه و خوش عطر را تهیه و نوش جان کنید.
سخن آخر
در این مقاله به آنالیز طرز تهیه چولو پرداخته شد. این شیرینی از شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار در شهرهای جنوبی کشور مخصوصا لار است. علاوه بر تهیه آن می توانید برای سفارش شیرینی آنلاین و شیرینی های سنتی و خوشمزه به وسیله خبرنگاران اقدام نمایید. به این صورت انواع مختلفی از کیک، شیرینی و دسرهای مختلف را با برترین کیفیت و در کمترین زمان درب منزل تحویل می گیرید.
منبع: اسنپ فود